Liga 1

"Seriozitate şi implicare"

Articol de Adrian Bucur   —  duminică, 05 iulie 2009

Chiar dacă nu s-a întîlnit, încă, cu noul antrenor al Timişoarei, Dorin Goga ştie deja care vor fi cerinţele lui Sabău, pe care l-a avut antrenor la "U" Cluj



Aflat la recuperare în Germania, la Stuttgart, împreună cu Milos Brezinsky şi Dejan Rusici, Dorin Goga povesteşte cum a trăit meciul care a îndepărtat titlul de Timişoara, cu Urziceni, din penultima etapă a sezonului, ce îşi aminteşte despre metodele de pregătire ale "Moţului", pe care l-a avut antrenor la Universitatea Cluj şi cum a reuşit să scape de corvoada gătitului, cîştigînd un fan în plus pentru Poli, la 1200 de kilometri depărtare de Banat.



- Dorine, cum e la Stuttgart, ştiind că echipa s-a reunit deja şi a reluat pregătirile?

- E dificil pentru mine, e cel mai greu moment pentru orice fotbalist. Au fost luni foarte grele, dar acum, de la o zi la alta, totul merge spre bine. Cînd voi reveni pe teren, vreau să fiu sută la sută refăcut şi să nu mai risc nimic. Sper să ajung direct în cantonamentul echipei din Austria, cred că atunci voi fi refăcut complet.



- Colegii tăi aleargă acum prin pădurile de la Debrecen...


- Ştiu, mi-aş fi dorit şi eu să fiu acolo. Oricum, şi noi facem aici cîte două antrenamente pe zi, la intensitate maximă, pentru a reveni cît mai repede. Sîntem trei şi aici, încă puţin şi avem o echipă de fotbal. E o glumă proastă, nu aş dori nimănui să treacă prin momentele prin care am trecut noi.



- Ce ai simţit cînd ai văzut că s-a pierdut titlul în finalul sezonului?


- Eram tot aici, în Germania. Aveam doar laptopul la mine şi am urmărit partida cu Urziceniul pe gsp.ro. Din zece în zece secunde actualizam pagina şi eram foarte frustrat pentru că vedeam că pierdem şi nu puteam face nimic. :( Dar, gata, nu mă mai gîndesc la ce a fost. Pentru mine, de acum, viitorul sună bine. Gîndul meu e doar la colegii mei şi la ziua cînd mă voi alătura lor. Ne aşteaptă două meciuri grele, de totul sau nimic, pentru a intra în Liga Campionilor.



- Ştii că Neluţu Sabău e noul antrenor al echipei...


- Da. Am mai lucrat cu dînsul. L-am prins trei luni la Cluj, în 2001, şi ştiu foarte bine ce va cere de la noi: seriozitate maximă şi implicare. Chiar dacă nu are experienţă în Europa, ca antrenor, faptul că a jucat la nivel înalt îl va ajuta. A disputat partide cu tensiune maximă şi, în plus, a jucat în Italia, de unde a învăţat foarte multe.



- Cum îţi petreci timpul pe aici, prin Stuttgart?


- Mai ies cu Breza şi Rusici la cîte o plimbare, pe afară. Încercăm să uităm de situaţia în care sîntem. Dar şi aici, stăm chiar lîngă stadionul lui VfB Stuttgart, astfel încît tot la fotbal ne e gîndul. :) Am avut noroc şi nu a trebuit să învăţ să gătesc. Am cunoscut o chelneriţă româncă, din Tîrgu Jiu. De atunci numai la restaurantul respectiv mănînc. Nu ştia nimic de fotbal, dar i-am povestit despre mine şi despre Poli, încît am îndoctrinat-o cu "virusul" Poli. :)) Şi aici, departe de casă, mi-am ajutat clubul, cum am putut. Am cîştigat un fan în plus pentru Timişoara. ;)



"Sînt conştient că va trebui să recuperez această perioadă de refacere, însă am avut mult noroc că toată lumea a fost alături de mine, prieteni, colegi, familie"

Dorin Goga, atacant Poli



126 de zile au trecut de la accidentarea lui Goga, din prima etapă au returului, cu FC Argeş, din 28 februarie



Bonfim e ambiţios

Revenit din "exilul" de la Buzău, singurul brazilian din lotul lui Poli, Eder Bonfim, spune că e gata să-şi recîştige locul de titular în echipă. "Sînt bucuros că m-am întors la Timişoara, experienţa de la Gloria a fost una pozitivă, avînd în vedere că am evoluat în 9 partide. Acum vreau să ajut Poli să-şi atingă toate obiectivele. Nu mă tem de concurenţă, vreau să cîştig încrederea antrenorului", a spus fundaşul dreapta, care şi-ar dori ca Poli să întîlnească pe Anderlecht în preliminariile Ligii Campionilor.



Vrsici: "Încă n-am arătat nimic"

După accidentarea la tibie şi peroneu care l-a ţinut aproape un an pe tuşă, Dare Vrsici a anunţat că e gata să-şi demonstreze valoarea pe Bega. "Am un obiectiv personal: să joc constant. Vreau să vadă lumea pentru ce am fost adus la Timişoara, să demonstrez că pot fi playmaker-ul de care are Poli nevoie. Sînt conştient că încă nu am arătat nimic la Timişoara, de aceea mă voi pregăti exemplar pentru a debuta cu dreptul în noua stagiune", a explicat slovenul, pentru site-ul oficial al clubului.



Ultimele noutăţi



» Dan Alexa, care s-a pregătit separat în primele zile ale cantonamentului de la Debrecen, va reveni de azi la antrenamentele normale ale echipei



» Marian Cisovsky a acuzat o tendinită zilele trecute, dar de ieri a revenit la pregătire alături de ceilalţi colegi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.