Liga 2

1,32 milioane de euro

Articol de Marius Tuhuţ   —  vineri, 10 iulie 2009

Atît trebuie să plătească Florian Walter pentru a deveni acţionar majoritar la "U" Cluj



Pachetul majoritar de acţiuni al Universităţii Cluj a fost scos ieri oficial la vînzare de către Consiliul Local. Conform unui raport de evaluare, preţul celor 51 la sută din acţiuni se ridică la 120.000 de euro. Pentru a deveni acţionar majoritar al "şepcilor roşii", cumpărătorul, Florian Walter, va trebui să achite în plus, pînă cel tîrziu în data de 15 august, şi datoriile clubului la bugetul de stat. Acestea se ridică în prezent la 1,2 milioane de euro. Astfel, Walter ar trebui să scoată din buzunar 1,32 milioane de euro pentru a deveni acţionar majoritar la "U", din care îşi va recupera ulterior 900.000 de euro, datoria lui Poli Timişoara în contul transferului lui Dorin Goga.



Pentru a se evita episodul de anul trecut, cînd, din lipsa banilor, compania Oncos a returnat pachetul majoritar de acţiuni municipalităţii, contractul de vînzare - cumpărare dintre Consiliul Local Cluj şi noul acţionar majoritar al clubului se va perfecta numai după ce datoriile către stat vor fi achitate. "Aceasta este cea mai bună garanţie că nu ne vom trezi cu situaţia de anul trecut", a precizat primarul Clujului, Sorin Apostu. La cererea suporterilor, sigla, culorile şi palmaresul Universităţii vor rămîne în continuare la CL Cluj.



Exclusiv pentru Walter

Modalitatea de vînzare a pachetului majoritar de acţiuni se va face prin licitaţie cu ofertă în plic închis şi negocierea ca metodă combinată, actualii acţionari avînd prioritate. Grila de punctaj a fost întocmită în aşa fel încît Florian Walter să poată fi singurul cumpărător. Noul cumpărător trebuie să aibă experienţă de minim 3 ani în fotbal şi să fi ocupat în trecut o funcţie în cadrul unui club de fotbal aflat într-una din primele două ligi.



Palilla a plecat după bagaje

După ce a fost prezentat oficial şi a urmărit de pe margine antrenamentul de miercuri, noul antrenor al Universităţii, Carmelo Palilla, a plecat ieri dimineaţă acasă în Italia. Palilla va reveni în ţară cel mai probabil luni, direct în cantonamentul "şepcilor roşii" din Poiana Braşov, unde va conduce şi primul antrenament.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.