Stranieri

Mircea Lucescu e puternic!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Radu Oprişan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Il Luce" a trecut cu bine peste a doua problemă majoră la inimă. Prima o avusese în anii '90, la Brescia


Mircea Lucescu a suferit un infarct şi ieri dimineaţă a fost operat la Doneţk, punîndu-i-se un stent, dispozitiv care lărgeşte vasul de sînge. Tehnicianul în vîrstă de 63 de ani a mai avut probleme cu inima, fiind în pragul infarctului în perioada în care antrena Brescia, în anii '90.

A ignorat infarctul
Prima dată s-a simţit rău marţi seara, în cantonamentul lui Şahtior de la Chene Bourg, în Elveţia. A fost consultat la Geneva, iar diagnosticul a fost dur; infarct!

Însă Mircea Lucescu a ingnorat sfaturile medicilor, s-au urcat alături de echipă în avion şi a revenit în Ucraina. Nu avea voie să zboare!

Operaţie în zori
Miercuri noaptea, o echipă de cardiologi adusă cu un avion privat de la Kiev, problema antrenorului român a sensibilizat forţe uriaşe în Ucraina, a decis: îl operăm imediat, un vas important de sînge e micşorat, inima nu se mai irigă. La ora 3:00 a intrat în operaţie şi i s-a implantat un stent cardiac, dispozitiv care redă dimensiunea iniţială vasului de sînge.

Neli, soţia sa, a fost alături de el, oricum ea venea la Doneţk după terminarea cantonamentului din Elveţia. Răzvan a vrut să meargă şi el, dar Mircea i-a spus că e bine, nu are rost să se urce în avion. Medicii sînt optimişti şi cred că Mircea Lucescu se poate externa mîine.

"Sîntem o generaţie care a ars foarte repede. Noi îi dorim multă sănătate, a fost întotdeauna un om puternic. Indiferent de situaţie, Mircea Lucescu nu poate sta departe de terenul de fotbal"
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.