Ciclism

Picioare de munţi

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mikel Astarloza s-a impus la căpătul unei etape marcată de căzătura lui Jens Voigt

Şase ani de Tur al Franţei i-au trebuit bascului Mikel Astarloza înainte de a se impune într-o etapă din Le Tour. Acest lucru s-a întîmplat ieri, în runda a şaisprezecea, cea dintre Martigny şi Bourg-Saint-Maurice. Au fost 159 de kilometri de Alpi presăraţi cu două vîrfuri, Col du Grand-Saint-Bernard  (2.437 m) şi Col du Petit-Saint Bernard (2.188 m). Elveţia, Italia şi Franţa au fost ţările pe drumurile cărora s-au purtat micile bătălii ale etapei de azi.

Bătălia lui Mikel Astarloza. Bascul, în vîrstă de 29 de ani, s-a aflat în marea evadare începută devreme. A fost printre primii pe cele două căţărări. S-a ţinut bine pe coborîrea spre Bourg-Saint-Maurice. Cu doi kilometri înainte de final, a atacat. "Ştiam că nu am nici o şansă la sprint, de aceea am hotărît să plec. Încă nu-mi vine să cred. E o victorie mare. Vreau să dedic acest succes echipei mele", a spus Mikel. Liderul formaţiei Euskaltel-Euskadi are în palmares un loc nouă în clasamentul general la căpătul Turului din 2007. Accidentul dureros al etapei a şaisprezecea a fost căzătura de pe ultima coborîre a zilei a germanului Jens Voigt.

Bătălia rutierilor din clasamentul general. Alberto Contador, pentru prima oară în galben în acest Tur, a stat cu plutonul, protejat de echipa sa, Astana. Dar cu 38 de kilometri înainte de sosire a fost nevoit să răspundă atacurilor lui Andy Schleck. Acţiunea luxemburghezului l-a lăsat în urmă pe Lance Armstrong, care a revenit alături de favoriţi după o cursă solitară de doi kilometri. Favoriţii au trecut linia de sosire grupaţi, mai puţin Cadel Evans, care a pierdut timp din nou.

Bătălia de azi. Cea mai densă etapă în ascensiuni din acest an se va purta între Bourg-Saint-Maurice şi Le Grand-Bornard, de-a lungul a 169,5 km. Vor fi nu mai puţin de cinci căţărări, dintre care patru de categoria întîi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.