Handbal

Profesoara

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Luminiţa Huţupan Dinu va pregăti portarii de la Centrul de Excelenţă de la Rm. Vîlcea

Retrasă din activitate în luna iunie, portarul "naţionalei" României şi al Oltchimului, Luminiţa Huţupan Dinu, nu a stat prea mult departe de handbal. Huţu şi-a luat licenţa la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi se pregăteşte acum să devină profesoară.

Cel mai valoros goal-keeper din handbalul feminin românesc, cîştigătoare de trei ori a Ligii Campionilor, se va ocupa de pregătirea portarilor la Centrul de Excelenţă de la Rm. Vîlcea. "M-am întîlnit cu domnul Cristian Gaţu şi mi s-a propus să ajut şi eu la formarea viitorilor portari. Îmi face o deosebită plăcere pentru că asta am învăţat să fac şi cred că pot să le împărtăşesc fetelor din experienţa mea handbalistică", a declarat Luminiţa.

Ea şi-a luat deja rolul în serios şi merge zilnic la antrenamente. "În aceste zile avem selecţie la lot. Din 54 de handbaliste din întreaga ţară, trebuie să păstrăm 20-30. În ceea ce mă priveşte, eu antrenez opt portari", a adăugat Huţu.

Luminiţa le-a impresionat pe fetiţele de 14-15 ani. Stă în poartă, le arată cum să facă exerciţiile şi le corectează ori de cîte ori simte nevoia. "Mi-am scos de la naftalină casetele cu pregătirea pe care o făceam la Krim Ljubljana. Zilnic trebuie să le înveţi altceva pe fete, ca să nu se plictisească. Antrenamentele trebuie să fie variate", a încheiat Luminiţa.

Ajutor pentru Voina?
Luminiţa Dinu ar putea ocupa funcţia de antrenor cu portarii şi la "naţionala" de senioare. De altfel, "principalul" Radu Voina i-a propus Luminiţei să-l ajute în pregătirea goal-keeperilor. Prima întîlnire cu fostele coechipiere s-ar putea produce la Cupa Mondială din luna octombrie, iar apoi în luna decembrie, Huţu va merge cu echipa României la Mondialele din China.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.