Liga 1

Dinamo micşorează salariile cu 10%: «Soluţii de criză»

Articol de Eduard Apostol   —  duminică, 26 iulie 2009

Prime de victorie vor lua doar cei care joacă, iar şefii vor să micşoreze salariile cu 10 procente. Borcea nu este dezarmat de evoluţiile proaste din amicale





Pe fond de criză şi după ce au scăpat printre degete o primă de 150.000 de euro din cauza ratării titlului de campioni, dinamoviştii sînt atenţi la ceea ce li se pregăteşte din punct de vedere financiar.



Iar intenţiile şefilor nu sînt încurajatoare ori satisfăcătoare pentru ei. Acţionarii i-au anunţat deja pe fotbalişti despre ce li se pregăteşte, iar aceştia urmează să semneze noul Regulament de Ordine Interioară înainte de startul sezonului.



1. Primă de victorie vor încasa doar cei care participă efectiv la cîştigarea celor 3 puncte. Adică 11 titulari şi cei 3 care vor intra pe parcurs. Pînă acum erau remuneraţi şi jucătorii neutilizaţi de pe banca de rezervă, chiar şi unii accidentaţi. Se pune problema ca bonusurile să fie încasate doar dacă echipa e pe locul 1, dar probabil se va renunţa la variantă întrucît fotbaliştii nu vor fi de acord niciodată.



2. Prima de obiectiv, adică titlul cu numărul 19, va fi de 100.000 de euro.



3. În cazul în care vor persista prestaţiile modeste şi atitudinea delăsătoare ale jucătorilor, aceştia au fost ameninţaţi că vor primi banii din contracte abia în a 59-a zi de întîrziere. "Cît să nu poată deveni liberi de contract", au precizat şefii. Cornel Dinu este optimist în ceea ce priveşte viitorul lui Dinamo



4. Ca o măsură imediată, pe fondul crizei din interiorul grupării, se vor micşora cu 10 la sută salariile lunare ale fotbaliştilor. Pînă acum doar Zicu şi Tamaş au acceptat diminuările contractuale, dar de luni vor începe negocierile şi cu ceilalţi fotbalişti.





"Sîntem favoriţi la titlu fiindcă avem cel mai bun lot din ţară. Trebuie doar să refacem moralul băieţilor. N-am vîndut nici un jucător important, aşa că sînt clare intenţiile noastre"

Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo





FLASH



SCANDAL CU PANDURII


Comisia pentru soluţionarea litigiilor a LPF a hotărît ca Pandurii Tg. Jiu să-i plătească lui Dinamo 1 milion de euro, plus TVA, întrucît Ilie Iordache a semnat cu AEK Atena din postura de liber de contract. În acordul de transfer dintre Dinamo şi Pandurii era o clauză conform căreia "cîinii" urmau să fie despăgubiţi în cazul în care Ilie pleca din postura de jucător liber. "Decizia e ilegală, deoarece noi ne-am adresat instanţelor civile, iar orice altă decizie a Comisiei e nulă. Astea sînt manevre ale Comisiei, am făcut recurs", a zis preşedintele gorjenilor, Marin Condescu. (Corina Marinaş)





NEGOCIERI CU TURCU

Vasile Turcu se află în aceste zile la Cîmpulung Moldovenesc, unde este în vacanţă. Fostul vicepreşedinte dinamovist va reveni azi în Bucureşti, iar la începutul săptămînii următoare va purta o nouă rundă de negocieri cu privire la rămînerea sa în rîndul acţionarilor. Singura problemă este că el condiţionează acest lucru cu aducerea printre acţionari a lui Gigi Neţoiu.





PREDESCU, MUŞAT ŞI GANEA PLEACĂ


De mîine, Cornel Predescu, Nicolae Muşat şi Liviu Ganea vor pleca spre Ploieşti pentru a semna cu Astra, formaţie unde vor fi împrumutaţi de Dinamo vreme de un sezon. La formaţia prahoveană ar mai putea fi cedaţi Florin Matache, Adrian Scarlatache şi Marius Alexe, decizia urmînd a fi luată de staff-ul tehnic, împreună cu conducerea clubului.





MIRANDA, "DUBLĂ" PENTRU DINAMO II

Formaţia a doua a clubului din Ştefan cel Mare a susţinut ieri dimineaţă o partidă de verificare împotriva unei echipe de liga a III-a, încheiată cu scorul de 4-1. Meciul s-a disputat în două reprize a cîte 60 de minute, iar de la echipa mare a "cîinilor" au evoluat numai Miranda, Alexe şi Diabate. Argentinianul a reuşit să înscrie de două ori, fiind utilizat doar o repriză.





Ultimele noutăţi:



- Vojislav Vranjkovici a transmis conducerii dinamoviste că va reveni în Ştefan cel Mare săptămîna viitoare. Sîrbul de 26 de ani lipseşte de o lună şi riscă o amendă de 20.000 de euro.

- Ze Kalanga a cerut conducerii să fie pus pe lista de transferuri, "cîinii" transmiţîndu-i că poate pleca la orice echipă ce achită 500.000 de euro în schimbul său.



- Gheorghe Mulţescu știe care sînt atuurile lui Dinamo în acest sezon: “Cred că la ora actuală, Dănciulescu, Niculae, Adrian Cristea și N’Doye vor fi oameniidecisivi pentru Dinamo în acest campionat”.Vezi aici rezumatul amicalului cu FC Porto

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.