Ciclism

Verdictul de pe Ventoux

Articol de Roxana Fleşeru   —  duminică, 26 iulie 2009

Juan Manuel Garate a cîştigat etapa a douăzecea, în timp ce în clasamentul general primii trei rutieri şi-au păstrat poziţiile





Ventoux, vînt, victorie şi mulţi spectatori. Patru dintre ingredientele penultimei etape din Le Tour, care putea schimba multe în clasamentul general. Nu s-a întîmplat aşa. Cei 21,1 kilometri de categorie specială n-au făcut daune top trei, doar mici schimbări în top zece şi au scos din pălărie un cîştigător-surpriză, Juan Manuel Garate (Rabobank).



Spaniolul s-a aflat într-o evadare care a pornit devreme, însă ceilalţi rutieri au fost triaţi de pretenţiosul, dar şi miticul Ventoux. Garate a parcurs căţărarea alături de Tony Martin (Columbia) pe care l-a lăsat în urmă cînd mai era doar un kilometru pînă în vîrf. Garate şi-a încununat cariera cu o victorie într-un peisaj selenar.



În lupta de la vîrf, principalii actori ai clasamentului general doar s-au hărţuit. Contador a contracarat atacurile lui Andy Schleck, iar Lance pe cele ale lui Frank. S-au hărţuit, pînă au rămas numai ei patru în spatele celor doi frunţaşi ai cursei, Garate şi Martin. Nici visul lui Garate nu s-a mai împlinit, “Am visat în noaptea precedentă că Alberto o să mă ajungă şi apoi o să mă lase să cîştig”, a mărturisit Juan Manuel. Albeto nu l-a mai ajuns pentru că a respectat ordinele de echipă şi a fost alături de Armstrong în încercarea de a rămîne pe locul 3. Azi, între Montereau-Fault-Yonne şi Paris se va rîde, se va glumi şi se va bea şampanie într-o etapă de paradă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.