Liga 1

STRATEGIA din minutul 91

Articol de Dan Udrea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Goian, Ghionea şi ceilalţi stelişti vor fi obligaţi de Bergodi să-şi aplaude adversarii la finalul fiecărui meci din Ghencea, chiar şi la înfrîngere. Gsp a aflat de ce a luat antrenorul această decizie


Cei 19.000 de spectatori de pe stadion şi telespectatorii Antenei 1 care au urmărit finalul meciului Steaua - Ujpest 2-0 au văzut un gest făcut în premieră de jucătorii roş-albaştri. Ghionea şi compania s-au aşezat în dreptul intrării de la vestiare şi i-au aplaudat pe jucătorii maghiari. Va fi scena pe care steliştii o vor repeta la toate jocurile de pe teren propriu din acest sezon.

“Terzo tempo” de la Coverciano
Bergodi a fost cel care a dorit în mod expres să foloseasă regula învăţată din Italia, unde e temă inclusiv pentru antrenorii de la Coverciano. “Se numeşte «terzo tempo» şi a fost introdusă în Italia după ce a fost ucis acel poliţist, însă nu prea a prins şi echipele au renunţat”, a explicat Renzo Rossi, managerul sportiv al Stelei. Ce a urmărit staff-ul tehnic din Ghencea?

1 Plus la personalitate şi caracter
“Bergodi a spus că dacă regula va fi aplicată la Steaua, jucătorii vor cîştiga mult din punctul de vedere al caracterului şi al personalităţii. Să poţi să-ţi aplauzi adversarul de fiecare dată, indiferent de scor, înseamnă că eşti la un nivel mental foarte ridicat”, a dezvăluit unul dintre secunzii lui Bergodi.

2 Ambiţie şi mai mare la derby-uri
“Imaginaţi-vă ce ambiţie în plus vor avea jucătorii înaintea unui meci cu Dinamo, de exemplu! ştiind că vor trebui să-i aplaude pe adversari, îşi vor dori şi mai tare să cîştige pentru a nu fi nevoiţi să-i aplaude din postura de învinşi”, a dezvăluit un alt membru al staff-ului tehnic.

3 Calmant pentru adrenalina spectatorilor
E, practic, obiectivul pentru care a fost introdusă în Italia această practică. “Cînd meciurile provoacă şi aşa foarte multă tensiune între suporteri, un asemenea gest făcut la final mai calmează şi publicul din tribună şi poate că va mai diminua din acţiunile violente ale suporterilor”, a spus şi Renzo Rossi, managerul sportiv al Stelei.

4 Descarcă energia negativă din jucători
În fine, Bergodi le-a explicat colaboratorilor săi din Ghencea un alt motiv pentru care “aplauzele din final” vor ajuta mult echipa sa: “Se mai întîmplă ca atunci cînd pierzi acasă sau cînd faci un egal cu o echipă mică, jucătorii să fie nervoşi. Pînă să ajungă în vestiar, se vor opri la marginea terenului, vor aştepta adversarii, îi vor aplauda şi astfel vor mai elibera din energia negativă, din nervii pe care
i-au acumulat, şi vor ajunge mult mai liniştiţi în cabină”.


Aplaudaţi la Florenţa
Jucătorii Stelei s-au aflat şi ei în postura de a fi aplaudaţi la finalul unui joc. S-a întîmplat în septembrie 2008, atunci cînd trupa din Ghencea a jucat în Champions League cu Fiorentina, în deplasare. După terminarea celor 90 de minute de pe Artemio Franchi, scor 0-0, Goian, Rădoi, Zapata şi ceilalţi au fost aşteptaţi în “gura tunelului” de fotbaliştii Fiorentinei, în frunte cu Mutu, care i-au aplaudat vreme de unu-două minute. (Ovidiu Minea)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.