Liga 1

Florentin Petre: "Nei la CFR? Mamă, ce afacere!"

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Aceasta a fost reacţia lui Florentin Petre la aflarea veştii că brazilianul care i-a fost coechipier la ŢSKA Sofia a ajuns la Cluj

Rivalii clujenilor au ironizat transferul lui Nei la Cluj. "V-aţi lua un televizor. Urmează electrocasnice", au exultat aceştia. Florentin Petre (33 de ani), fost coechipier cu Nei la ŢSKA Sofia, i-a felicitat însă pe clujeni pentru împrumutul brazilianului pentru un sezon, cu opţiune de transfer definitiv în vara lui 2010. "Mamă, ce afacere au făcut! Îi felicit. Nu-mi vine să cred. O să-i urmăresc de acum. E un atacant extrem de bun. A marcat vreo 15 goluri în sezonul petrecut în Bulgaria", a spus internaţionalul român care i-a făcut portretul brazilianului.

1. Un atacant complet. "Are o lovitură de cap extraordinară şi o viteză bună pentru înălţimea lui. Se pretează la jocul în viteză, e inteligent şi îi place să joace din devieri. Numai eu am marcat vreo 2-3 goluri din devierile lui. E un jucător receptiv, care ştie jocul foarte bine", a spus Florentin.

2. Nu face probleme. Florentin îl descrie pe Nei ca fiind un familist convins. "M-am înţeles foarte bine cu el în Bulgaria. Un tip agreabil, care nu face probleme. E şi însurat, cu copil, foarte important, se pare, cînd joci în România. La noi, dacă nu eşti însurat, vei ajunge în situaţia de a fi catalogat drept golan de discotecă. Ce mai pătimesc săracii copii pe la noi!", a mai spus mijlocaşul de bandă.

"Seamănă cu un model celebru"
Florentin Petre şi-a adus aminte şi cum îl tachina pe Nei. "Seamănă cu un model celebru, care a apărut într-un videoclip al lui Toni Braxton", a spus "Piticul". Este vorba de jamaicanul Tyson Craig Beckford (37 de ani) desemnat de VH1 în 1995 drept "bărbatul anului".

Nei, în priză!
Brazilianul a semnat ieri dimineaţă contractul cu "vişiniii", după care s-a prezentat la prima şedinţă de pregătire sub comanda lui Antonio Conceicao. Nei a evoluat apoi şi în amicalul susţinut de CFR împotriva echipei din liga a treia, Sănătatea Cluj. "Vreau să cîştig tot cu CFR. Pe mulţi din actualii colegi îi ştiu din Portugalia unde am jucat împotriva lor, deci mi-e mai uşor să mă integrez. N-am auzit de Steaua sau de altă echipă din România. Mă interesează doar CFR. Au mai fost oferte din România, în trecut, însă de data asta a fost ceva serios şi am acceptat", a declarat Nei.

"Eu i-am dat pasa de gol la acea reuşită fabuloasă din Cupa UEFA, cu Omonia. A încremenit tot stadionul. Am rămas muţi. Vole de la 40 de metri în vinclu"

"CFR, Steaua şi Dinamo se vor lupta pentru titlu. M-a impresionat şi Rapidul în prima etapă. Au reuşit o victorie concludentă în ciuda problemelor de la ei"
Florentin Petre, mijlocaş Terek Groznîi

"Cadu ne-a felicitat cînd l-a văzut la antrenamente. Nuno Claro a rămas perplex. L-am adus la cererea lui Conceicao. Edimar era numărul 1, pe listă, iar pe locul secund era Nei"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.