Handbal

Omer şi Paleu, excluşi cinci ani de EHF din orice competiţie în cazul mituirii arbitrilor!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Selecţionerul naţionalei României, Aihan Omer, şi fostul vicepreşedinte FRH, Petre Paleu, au fost excluşi de EHF din orice competiţie internaţională pe o perioadă de cinci ani, iar FRH a fost amendată cu 27.500 de euro, în urma scandalului de corupere a arbitrilor din preliminariile CM 2009.

"Tribunalul de Arbitraj al EHF a stabilit că Petre Paleu şi Aihan Omer au încercat să îi manipuleze pe arbitrii EHF oferindu-le bani înaintea meciului România-Muntenegru, manşa secundă din premilinariile CM 2009.

Petre Paleu şi Aihan Omer au fost excluşi din orice competiţie internaţională şi nu pot ocupa nicio funcţie în EHF, pe o perioadă de cinci ani.

Tribunalul de Arbitraj a mai hotărât să sancţioneze şi Federaţia Română de Handbal din cauza comportamentului oficialilor şi pentru că nu i-a protejat pe abitrii EHF. În consecinţă, Federaţia Română de Handbal va plăti o amendă de 27.500 de euro, cu amendamentul că naţionala României de handbalul masculin ar putea fi exclusă din competiţii o perioadă de doi ani, în cazul în care mai apar situaţii de acest gen în următorii patru ani", se arată în comunicatul publicat pe site-ul EHF.

Sursă: NewsIn

Citeşte şi alte articole pe această temă:

Povestea scandalului în care au fost implicaţi Omer şi Paleu

Petre Paleu: "Sîntem nevinovaţi şi aşteptăm rezultatul investigaţiei EHF"

Vasile Stîngă: "Paleu sigur a încercat să le dea mită arbitrilor"

Aihan Omer şi Petre Paleu acuzaţi de dare de mită

Petre Paleu: "I-am mituit cu o sticlă de vin!"

Petre Paleu: "Dacă aveam 60.000 de euro, le dădeam jucătorilor, nu arbitrilor"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.