Liga Campionilor

Specialistul GSP în Bundesliga: "Stuttgart, o echipă periculoasă"

Ciprian Marica, Marica, Stuttgart, Poli Timisoara

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Şvabii lui Marica nu-s de talia lui Bayern, dar au o trupă puternică, capabilă să pună probleme oricui. Şi-au pierdut golgeterul, pe Gomez, dar s-au întărit cu Pogrebniak şi cu Hleb

Din capul locului trebuie spus că VfB Stuttgart nu-i din categoria greilor Europei. În ciuda titlului cucerit în 2007, chiar înaintea sosirii lui Ciprian Marica de la Doneţk, şvabii se regăsesc valoric undeva între poziţiile 3-6 ale clasamentului şi în Bundesliga.

În prima parte a sezonului trecut, VfB a traversat o perioadă dificilă în campionat, dar după schimbarea antrenorului Armin Veh cu mult mai tînărul Markus Babbel şi-a revenit şi în final a jucat chiar la titlu, terminînd în cele din urmă pe 3-a. Babbel i-a imprimat echipei un stil ofensiv, fără a neglija însă faza defensivă.

Schimbările în efectivul din sezonul trecut sînt minime, dar importante. Bine pentru FC Timişoara: A plecat golgeterul Mario Gomez, cel care a tras echipa după el în ultimii ani şi a fost cheia multora dintre victorii. În schimbul lui, Stuttgart l-a achiziţionat pe Pogrebniak (Zenit), golgeterul ediţiei 2007-2008 a Cupei UEFA. Dar rusul trebuie mai întîi integrat, ceea ce, pînă la "dubla" cu bănăţenii, e greu de crezut că se va întîmpla. Rău pentru timişoreni: nemţii l-au adus pe bielorusul Hleb, de la Barcelona, un mijlocaş extrem de tehnic şi cu o foarte bună viziune a jocului. El cunoaşte clubul, pentru că a mai jucat la VfB pînă în 2004.

Marica? De doi ani, de cînd e la Stuttgart, rareori şi-a atins potenţialul maxim. Iar după cum au scris ziarele locale, e posibil ca meciurile cu bănăţenii să-l prindă pe bancă, dacă nu cumva se va transfera.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.