Nationala

Pal Dardai: "Imnul României trebuie aplaudat"

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Internaţionalul maghiar Pal Dardai, 33 de ani, coechipier cu Max Nicu la Hertha, crede că suporterii unguri nu vor răspunde iar cu agresivitate după bannerul rasist afişat la Steaua - Ujpest


- Pal, miercuri întîlniţi "naţionala" României la Budapesta. Ce ştii despre adversar?
- Doar ce mi-a povestit Max. Mi-a spus că voastră e în reconstrucţie, că aveţi un nou selecţioner şi destui jucători tineri, talentaţi.

- Ungaria?
- Şi noi avem o echipă nouă. Problema e că selecţionerul Erwin Koeman dispune de maximum 20 de jucători de valoare. Dacă apar accidentări sau suspendări e de rău. De pildă, fundaşii laterali Bodor şi Szelesi n-au echipe. Se antrenează pe unde pot. România e peste noi în ce priveşte numărul fotbaliştilor de calitate.

- Ce impresie ţi-a făcut pînă acum Max Nicu?
- Deşi a venit din liga a doua, s-a impus repede la Hertha. Are calităţi pe care nu le dobîndeşti, te naşti cu ele. E inteligent, disciplinat tactic, poate evolua oriunde la mijlocul terenului. E un cîştig pentru România. 

"Mutu să cîştige bani în Dubai"

- Mutu nu vine la Budapesta.
- Foarte bine pentru noi! E unul dintre ultimii decari din fotbalul mondial. Are un şut nemaipomenit şi execută perfect loviturile libere. Poate scoate un gol din nimic.

- Despre situaţia lui ce zici? Trebuie să-i plătească 17 milioane de euro lui Chelsea.
- A făcut o mare greşală, dar merită o a doua şansă. Glumind un pic, i-aş sugera să se transfere în Dubai, să facă bani mulţi acolo şi apoi să-şi plătească datoria!

"Nu-i frumos ce-au făcut suporterii Stelei"

- Meciurile dintre Ungaria şi România au avut întotdeauna o încărcătură deosebită.
- Oamenii nu pot fi schimbaţi uşor. Sper să n-avem parte iar de incidente. Noi, jucătorii, ne respectăm. Am evoluat de atîtea ori împotriva lui Dorinel Munteanu, în Bundesliga sau la "naţională", şi de fiecare dată ne-am dat mîna la final. Fanii ar trebui să ia exemplul nostru.

- Ultimele confruntări româno-maghiare, meciurile dintre Steaua şi Ujpest, au fost marcate de noi incidente.
- Ce-au făcut fanii Stelei la Bucureşti, cu acel banner despre femeile maghiare, a încins spiritele în toată Ungaria. N-a fost nici frumos, nici corect! Mi-aş dori însă ca suporterii noştri să nu vă dea miercuri o replică de genul acesta, ci să aplaude imnul României.


"N-am cîştigat niciodată în faţa României. Mi-aş dori un 2-1 sau măcar un egal"   

"Punctele noastre forte sînt spiritul de echipă, pasa scurtă şi, în ofensivă, doi-trei jucători rapizi, care fac foarte bine faza de contraatac"

57 de selecţii în "naţionala" Ungariei a strîns Pal Dardai: 5 goluri înscrise

4 partide împotriva "tricolorilor" a disputat Pal Dardai, în preliminariile pentru Euro 2000 şi CM 2002: 3 victorii pentru români şi un egal

43 este locul pe care-l ocupă Ungaria lui Dardai în clasamentul FIFA la zi. România e pe 27

L-a mai înfruntat pe Lucescu jr.
În februarie 2006, Pal Dardai l-a mai avut adversar pe Răzvan Lucescu, la "dubla" Rapid - Hertha din Cupa UEFA, încheiată cu două victorii ale bucureştenilor. Ungurul a fost însă doar rezervă la Berlin, 1-0 pentru giuleşteni: "Eram accidentat, dar îmi aduc aminte că Lucescu a aşezat foarte bine echipa în teren. S-a apărat şi a contraatacat bine. Acum va fi însă altceva. Trebuie să reconstruiască "naţionala", dar are nevoie şi de rezultate. E sub presiune, la fel ca şi Erwin Koeman la noi".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.