Handbal

Luat la ţintă!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nicolae Nedef, antrenorul cu care Gaţu a cîştigat două titluri mondiale, nu-l menajează pe preşedintele FRH în scandalul mitei


În 2003, World Handball Magazin, cea mai prestigioasă publicaţie de handbal, i-a acordat lui Nicolae Nedef titlul de cel mai bun tehnician din lume. Nea Nicu e antrenorul care a contribuit la toate cele şapte titluri mondiale ale handbalului românesc: patru la masculin şi trei la fete. În 1970 şi 1974 a fost chiar "principalul" generaţiei lui Gaţu, Penu, Birtalan.

Scandalul mitei în handbalul românesc l-a luat prin suprindere pe Nicolae Nedef, în vîrstă acum de 80 de ani. "Am aflat din ziare, nu ştiam nimic. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, handbalul e acum ruşinea lumii, după ce a adus atîta glorie, acum e luat în tărbacă de toţi", spune supărat nea Nicu. Îl apără pe Gaţu, dar în acelaşi timp îl ceartă. "A muncit atîta timp în federaţie, a făcut lucruri bune şi acum şi-a bătut joc de tot", adaugă tehnicianul.

L-a iubit pe Gaţu, era unul dintre favoriţii lui. "Un jucător foarte bun, foarte spectaculos, s-a maturizat cu anii şi a devenit foarte constructiv. Nu înţeleg însă cum de au ajuns să facă asta, să ne arate toată lumea cu degetul". Omul prin mîna căruia au trecut zeci de generaţii de handbalişti îşi găseşte cu greu cuvintele. "Încheiaţi şi voi cu scandalul. Gata! Iar eu sînt prea bătrîn ca să mă amestec în mizeria asta!", a încheiat Nicolae Nedef.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.