Campionate

Fac valuri

Articol de Constantin Popescu  —  miercuri, 12 august 2009

Dat accidentat, Henry n-a mai venit la lot pentru control. În schimb, aflat în recuperare, Ribery a sosit şi chiar ar vrea să joace, deşi Bayern îi interzice


Poate micuţa "naţională" din Feroe să-i împiedice pe francezi şi, astfel, să dea o mînă de ajutor "tricolorilor" în tentativa de a prinde locul secund, de baraj pentru turneul final? Înşişi francezii cred că da. E drept, nu i-au iertat pe feroezi în precedentele "oficiale", toate 4 cîştigate fără gol încasat, ultima dată cu 6-0 în octombrie 2007.

"Cocoşii" nu uită însă că şi România (1-0), şi Serbia (2-0) s-au impus greu la Torshavn, unde, ceea ce le întăreşte temerile, Austria a făcut doar 1-1. "Să fiţi demni de tricoul Franţei! Orice rezultat în afara victoriei ar fi o catastrofă", a ţinut să-şi atenţioneze elevii Raymond Domenech, preocupat şi de frămîntările produse de doi dintre jucătorii reprezentativi, Thierry Henry şi Frank Ribery.

A "fentat" convocarea?
Marele absent dintre francezi e Henry. Oficial, "vîrful" Barcelonei suferă de dureri la ambele tendoane ale lui Ahile încă din timpul turneului din SUA, precizare apărută pe site-ul clubului catalan. Aici intervine confuzia. Cum era convocat, Thierry ar fi trebuit, conform regulamentului FIFA, să se prezinte la lot ca să fie examinat de mediciii "cocoşilor", care să constate accidentarea şi, eventual, forfaitul.

El n-a mai venit însă la Paris şi doar s-a mulţumit să prezinte ce probleme are. Aşa a făcut loc interpretărilor. "Absenţa lui Henry e inexplicată şi inexplicabilă", a scris "L'Equipe". Ca şi alte publicaţii, renumitul cotidian a sugerat că, de fapt, jucătorul de 32 de ani a dorit să evite o deplasare istovitoare în îndepărtatele Feroe.

S-a prezentat cu forţa
Valuri face şi Ribery. Cu dureri la ambii genunchi de o lună, acesta n-a apucat să joace deloc la Bayern. Totuşi, a insistat tare să vină la "naţională". Iniţial, numai ca să reintre în atmosfera lotului. Ulterior însă, Franck a susţinut că "aş putea evolua în Feroe o jumătate de oră dacă lucrurile merg prost".

Cînd au auzit, conducătorii bavarezi au luat foc. "Ribery nici să nu se gîndească să joace! Urmează un program de refacere bine pus la punct, trebuie să-l respecte", a zis managerul Uli Honess. Antrenorul Van Gaal a completat: "Am convenit cu Domenech că o schimbare de aer i-ar prinde bine lui Ribery, de aceea l-am lăsat la lot. Nu s-a pus deloc problema să fie folosit". Replica francezului? "Nimic nu e exclus".


ALT "LOVIT"
Cristiano Ronaldo s-a gripat subit

Nu doar Henry, ci şi Cristiano Ronaldo e suspectat că se dă accidentat. Precum Mutu, noul star al Realului a susţinut că are gripă, de aceea n-a mai ajuns la lot pentru testul Portugaliei din Liechtenstein. Oficialii federaţiei lusitane s-au revoltat. "Informaţia a sosit tîrziu şi nu este deloc clară. Versiunea oficială, transmisă de Real, prin care jucătorul ar prezenta cu recomandarea de a se reface acasă, nu a convins pe nimeni", a zis preşedintele Gilberto Madail, sigur că "maniera de comunicare a clubului madrilen nu e corectă".


FLASH


ANTRENORI
"Boloni, cel mai bun transfer"

Deşi Standard n-a obţinut decît două remize în noul campionat, Boloni nu va primi curînd întăriri. "Se aşteaptă mai întîi ca marile cluburi să-şi definitiveze lotul de bază pentru a realiza apoi o afacere bună", susţine presa belgiană. Tehnicianul român e lăudat însă de fostul jucător al echipei din Liege, Michel Renquin: "Standard a realizat cel mai bun transfer păstrîndu-l pe Boloni. Nu există antrenor mai bun în ţară. Sînt sigur că va găsi soluţiile restabilirii echilibrului".

SPANIA
Bătaie pe bilete

Vizita Spaniei în Macedonia a declanşat o isterie la Skopje. Fanii s-au bătut ca să prindă bilet la amicalul de diseară cu campioana Europei, formînd uriaşe la casele stadionului (foto). Suporterii s-au înghesuit să-şi schimbe tichetele deja cumpărate, după ce Federaţia a anulat 17.000 de bilete, mai bine de jumătate din capacitatea arenei, bănuind apariţia unor falsuri pe piaţă. Motivul? Zilele trecute, doi fani ar fi cumpărat 15.000 de tichete, cu preţuri între 1 şi 5 euro.

UTIMELE NOUTĂŢI
INTER a ajuns în căutările pentru noul conducător de joc la Gourcuff. Mijlocaşul francez (23 de ani) al lui Bordeaux abia a fost cumpărat definitiv cu 13,8 milioane de euro de la Milan.
CONTRA a cîştigat luni cu Getafe amicalul susţinut în Italia, 2-1 cu Udinese. Fundaşul român a evoluat în ultimele 45 de minute.
RIBERY a intrat, mai nou, în atenţia lui Chelsea. Patronul Abramovici a făcut o ofertă de 46 de milioane de euro şi va merge la Munchen să negocieze transferul. "Suma e pentru un picior sau pentru amîndouă?", au replicat ironic cei de la Bayern.
ŞAHTIOR a refuzat oferta Barcelonei pentru Cigrinski. Catalanii îl voiau împrumut pe un an pe stoperul ucrainean, contra a 3 milioane de euro, şi opţiune de cumpărare cu 22 în vara lui 2010.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.