Liga 1

Ordin de sus

Articol de Eduard Apostol, Ioana Mihalcea  —  miercuri, 12 august 2009

Şefii vor de la Bonetti un Dinamo ofensiv sîmbătă, la Piatra-Neamţ, cu Zicu şi cu Niculescu pe teren


"Palmaresul" lui Dinamo în noul sezon, un singur punct obţinut şi nici un gol marcat în două etape, nu putea rămîne fără urmări în Ştefan cel Mare. Deşi preşedintele executiv Cristi Borcea a spus că soarta lui Dario Bonetti depinde de dubla confruntare din Europa League cu Slovan Liberec, roş-albii nu ar accepta nici în ruptul capului un nou eşec, sîmbătă, în campionat, la Piatra-Neamţ. Şefii vor un joc mai ofensiv contra Ceahlăului, în care Dinamo să aibă ocazii şi să marcheze cît mai mult, de aceea au solicitat ca Ianis Zicu şi Claudiu Niculescu să fie prezenţi pe teren!

"Poate chiar din primul minut. Să-i facă pe toţi să alerge, să-i facă să fie atenţi şi responsabili! Dinamo nu poate accepta situaţia din prezent şi probabil că nici Bonetti. El este şeful echipei, n-are decît să-i facă pe fotbalişti eficienţi! Are material de cea mai bună calitate la dispoziţie, să-l folosească!", a sunat mesajul venit de sus, de la şefi.

Zicu şi Niculescu nu au evoluat decît în prima etapă, în Bănie: Ianis - 29 de minute, Claudiu - 4! Contra lui Internaţional Curtea de Argeş, machedonul doar s-a antrenat pe margine, iar atacantul a privit meciul ca spectator, din tribună.


Supervizorii l-au urmărit pe italian
Ieri după-amiază, înaintea antrenamentului, Ion Marin a venit să discute cu Bonetti despre Ceahlăul, echipă pe care "principalul" de la Dinamo II a spionat-o duminică, în partida cu Oţelul. La discuţii a participat şi secundul peninsularului, Costel Orac. Apoi, la şedinţa de pregătire şi-a făcut apariţia şi Cornel Dinu. Mister i-a făcut cu mîna, iar Bonetti a venit în viteză să se salute, călduros, cu Procuroru'. S-au conversat preţ de cîteva zeci de secunde. Marin şi Dinu au urmărit tot antrenamentul.

"Dinu să fie un Galliani"
Fost acţionar în Ştefan cel Mare, Vladimir Cohn i-a luat apărarea lui Dario Bonetti: "Este un bun profesionist, trebuie păstrat un timp îndelungat şi vor veni şi rezultatele. Trebuie întărită relaţia dintre Bonetti şi Cornel Dinu. Procuroru' să-l iniţieze în tainele jocurilor din România şi să-i descifreze mentalitatea fotbaliştilor români. Dinu trebuie să fie la Dinamo un fel de Galliani la Milan! Un manager general. Bonetti are valoare, trebuie ajutat. Oricum, şi Ferguson dacă vine în Ştefan cel Mare nu poate să aibă victorii pe linie de la început".

"E rece ca gheaţa"
Fotbaliştii din Ştefan cel Mare sînt acuză în relaţia cu Bonetti atitudinea rece a italianului. Cîţiva s-au confesat: "Nu explică absolut deloc de ce îi foloseşte pe unii pe anumite posturi sau de ce nu-i bagă în echipă. E rece ca gheaţa. Şi are o atitudine superioară".


sondaj dinamovisti.ro
Ţi se pare că stilul lui Bonetti e prea defensiv?
Da    71%
Nu    29%
Total: 2.244

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.