Liga 1

Locul 1 aduce banul

Articol de Eduard Apostol  —  sâmbătă, 15 august 2009

Şefii le-au promis jucătorilor că vor avea prime de victorie din momentul în care vor ajunge pe prima poziţie a clasamentului

Dinamo joacă diseară la Piatra-Neamţ o partidă decisivă pentru soarta lui Dario Bonetti, dar şi pentru destinul actualei formaţii. Roş-albii nu se regăsesc după finalul de coşmar din campionatul trecut, n-au mai învins într-un meci oficial de 5 luni, au doar un punct în noul sezon şi nici un gol marcat, fiind pe un loc retrogradabil! Ca să-i motiveze pe fotbalişti şi să-i facă să observe că este alături de echipă, Cristi Borcea a hotărît să însoţească echipa în deplasarea din Moldova, deşi îşi jurase că nu va mai proceda astfel.

Şi ca o promisiune, şefii le-au făgăduit fotbaliştilor că vor începe să joace pe prime de victorie din momentul în care vor duce pe Dinamo pe prima poziţie a clasamentului. "Dacă bateţi în următoarele 3 meciuri, pe Ceahlăul, pe CFR Cluj şi pe Steaua, vă alegeţi cu un pot de 5.000 de euro de jucător. Fiindcă dacă faceţi 9 puncte în următoarele meciuri, mai mult ca sigur veţi ajunge pe locul 1", le-au transmis roş-albilor acţionarii.

Dilema lui Bonetti
Adică Boştină sau Zicu sau Adrian Cristea pe banda stîngă. Italianul i-a folosit pe toţi trei la antrenamentele săptămînii şi la diverse scheme, pînă ieri nefiind hotărît pe cine să mizeze ca titular. Totuşi, recunoscut fiind ca un antrenor defensiv, Bonetti ar putea să-l introducă pe Boştină, singurul din cei 3 care vine şi în spate. Plus că dacă l-ar băga pe Zicu sau pe Adrian Cristea ar ieşi vorbe că i-a făcut pe plac lui Cristi Borcea, care, în ciuda declaraţiilor nervoase din prima etapă, este un susţinător al celor doi.

FLASH

Ionel Ganea vine la Recurs

Managerul sportiv al lui Dinamo se va afla mîine, de la 22:30, pe GSP TV, în studioul emisiunii moderate de Ovidiu Ioaniţoaia. Alături de acesta, pe scaunele invitaţilor vor mai fi Gheorghe Ştefan, preşedintele de onoare al Ceahlăului, echipă care va juca diseară cu Dinamo, şi Vali Alexandru, secretarul general al LPF. Principalele meciuri ale etapei, "amicalul" României cu Ungaria, precum şi partidele pe care echipele noastre le vor disputa în cupele europene sînt subiectele ce vor fi analizate la Recurs. Pune-le întrebări celor trei pe recursul.ro şi poţi cîştiga tricouri cu Dinamo, Ceahlăul şi cu echipa naţională!

"Cîştigi sau e de rău!"
Un mesaj dur adresat antrenorului Bonetti de şefi: "N-ai voie să pierzi la Piatra Neamţ, altfel te cureţi, fiindcă pierdem contactul cu primele locuri! Dacă învingi, vom pregăti în linişte «dubla» cu Slovan, una capitală pentru viitorul clubului". După ultimele ieşiri tupeiste ale lui Bonetti, fanii dinamovişti par să aibă din nou încredere în italian, susţinîndu-l în detrimentul lui Jose Maria Bakero, spaniolul pregătit de fraţii Becali să-i preia pe "cîini". Într-un sondaj dinamovisti.ro, 56 la sută dintre cei 1.133 de invitaţi, nu cred că ibericul este bun la echipă.

"Vor veni arbitri străini!"
Borcea a rămas furios: "Mi-e clară tendinţa, de aceea am vorbit cu mai mulţi preşedinţi de cluburi şi sîntem de acord cu toţii că trebuie să aducem arbitri străini. Poate din etapa a 4-a. Vrem arbitri de top din campionate puternice. Nu ni se dă încredere că domnul Huzu îşi poate duce mandatul şi munca la bun sfîrşit. Cu un arbitru corect, învingem Ceahlăul".

Au mers cu avionul
"Sfidăm criza!", s-au amuzat jucătorii cînd au fost înştiinţaţi ieri dimineaţă că vor face deplasarea cu avionul pe ruta Bucureşti - Bacău. Au înnoptat în Bacău, unde în această dimineaţă se va efectua o repriză de antrenament, după care se pleacă la Piatra Neamţ pentru meci.

Barna: "Îi călcăm în picioare pe «cîini»"

Fundaşul nemţenilor, Daniel Barna, i-a ameninţat pe dinamovişti: "Cred că vom scoate un rezultat bun, o vom călca în picioare pe Dinamo! Nu este permis ca o formaţie de talia «cîinilor» să joace precum a făcut-o în primele două etape. Ne avantajează faptul că s-ar putea să joace Moţi şi Lucian Goian în apărare, n-au evoluat împreună în acest sezon".

Ultimele noutăţi

» Suspendaţii
Tamaş şi Grigore fac şi ei deplasarea la Piatra Neamţ. A fost decizia jucătorilor de a fi aproape de echipă, Tamaş fiind şi căpitanul "cîinilor". Şi Bonetti ţine ca amîndoi să facă toate antrenamentele cu echipa, deşi nu-i poate folosi două runde în campionat. Totuşi, Tamaş va juca mai mult ca sigur joi, în turul cu Slovan.

» Florin Marin
le-a transmis ieri jucătorilor săi: "Bateţi pentru mine! Mi-ar plăcea în mod deosebit s-o învingem pe Dinamo". Actualul antrenor al Ceahlăului i-a pregătit în două rînduri pe roş-albi, de fiecare dată despărţindu-se mai puţin amiabil de gruparea "cîinilor".

» Comisia de recurs
a LPF a anulat amenda de 20.000 de lei şi avertismentul aplicate dinamoviştilor de către Comisia de Disciplină după incidentele provocate la Craiova.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.