Liga 1

Abanos magic

Articol de Alin Fornade  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Neinclus în lotul pentru dubla cu Sarajevo, Traore a înscris ieri un eurogol

Prima ocazie s-a lăsat aşteptată. Trecuse un sfert de oră cînd Y. Kone a pivotat cu Costin în spate, ameţindu-l pe gălăţean. Publicul a strigat gol, dar şutul din întoarcere al ivorianului n-a nimerit colţul lung.

Cînd învingi de două ori campioana şi remizezi în Ghencea, Oţelul nu îţi poate provoca emoţii nici cu Dorinel pe bancă. Iarba nu a ţinut cont de calculele hîrtiei. Jocul clujenilor, cu un singur vîrf, nu i-a deranjat prea mult pe gălăţeni în prima repriză.

Brazilianul Edimar a impresionat doar prin ghetele roz. Şi a mai trecut un sfert de ceas pînă la următoarea ocazie, tot cu Kone în rol principal. Revenit de la "naţională", Mara a centrat şi lovitura de cap a vîrfului a catapultat balonul în transversală.

Peste doar două minute, o combinaţie Peralta-Alcantara a derutat defensiva oaspete, dar Kolev a fost norocos, fundaşul brazilian a şutat în el. În ciuda jocului modest, publicul nu şi-a pierdut răbdarea şi l-a aplaudat pe Mara pentru o alunecare eroică. 0-0 la pauză şi gluma se îngroaşă. În tribună, Culio, Dubarbier, Cadu şi Trică îşi rod unghiile de necaz că nu pot juca.

Conceicao a riscat. A scos doi mijlocaşi şi a introdus doi atacanţi, trecînd de la 4-1-4-1 la un viguros 4-3-3. Traore (47) şi Kone (59) au anunţat furia clujeană. Oţelul a răspuns cu bomba lui Axente (53) şi cu ambiţie.

N-a fost suficient. Traore avea un mesaj pentru cei care au vrut să-l împrumute la Alba şi nu l-au inclus în lotul pentru Europa League: golul salvator, o torpilă în vinclu de la 20 de metri. Urmăriţi-l pe Traore! Nu va rămîne prea mult în liga lui Mitică.

Gabi Paraschiv: "Nu ştiu dacă CFR va avea asemenea arbitraje şi în Europa League, dar azi arbitrul nu ne-a lăsat să jucăm. Fundaşii noştri au luat galben la fiecare fază. Nu poţi juca aşa"

Gabi Giurgiu:
"Toată lumea ar fi dorit să obţinem mai mult de la acest meci, dar s-a simţit în teren că arbitrul i-a împins peste noi"

Dorinel Munteanu: "Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, că iar mă amendează comisiile cu 200 de milioane, dar «centralul» a avut o uşoară tentă pro-gazde"

"Lista UEFA a fost redactată acum zece zile şi de aceea Traore nu e nominalizat. Asta e, nu regret nimic, dar a marcat un gol perfect în faţa Oţelului"
Toni Conceicao, antrenor CFR Cluj

56 de minute
a evoluat Traore în actualul sezon pentru CFR: 11 cu Steaua şi 45 cu Oţelul

FLASH

Slab la debut
Brazilianul Edimar, fundaşul stînga împrumutat de la Cruzeiro, a fost titularizat la partida de aseară. Jucătorul sud-american a evoluat însă mijlocaş, fiindcă Dubarbier şi Deac, accidentaţi, şi Culio, suspendat, nu au putut fi utilizaţi. Edimar a avut o prestaţie modestă fiind departe de previziunile oficialilor lui CFR, care-l comparau cu Alvaro Pereira, uruguayanul transferat la Porto. Edimar a fost schimbat după 45 de minute.

Dorinel ironizat
Fostul antrenor al feroviarilor a fost ţinta ironiilor fanilor. Suporterii de la peluză i-au dedicat două bannere lui Dorinel. "Pe unde ai fost ai trădat, te aştepţi să fii aplaudat", a fost primul mesaj pentru tehnician. "Dorinele ma che fai, la Oţelul cît mai stai?", a sunat întrebarea celor de la Commando Gruia. La pauză, Dorinel a avut un schimb de replici mai dure cu Tony, în timp ce se îndrepta spre vestiare.

Ştirile meciului

» Lovitură. În minutul 56, Yssouf Kone a încercat o foarfecă de la marginea careului lovindu-l în săritură pe fundaşul Jelev. Bulgarul a fost lovit în spate, revenindu-şi după două minute de îngrijiri medicale.

» Absenţă. Eugen Trică nu a luat loc nici măcar pe banca de rezerve la partida de aseară. Decarul s-a accidentat la antrenamentul de miercuri, acuzînd dureri la coapsa piciorului drept.

» Ultraofensiv. Disperat că echipa sa n-a reuşit să puncteze pînă la pauză, Conceicao i-a aruncat în teren pe Nei şi pe Traore, ambii atacanţi de careu, în locul mijlocaşilor Leao şi Edimar. Astfel, "vişiniii" au folosit în a doua parte a meciului un trident ofensiv, Kone fiind încadrat de cei doi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.