Liga 1

Vezi care sînt cei mai buni 3 executanţi de lovituri libere din lume şi din România! » Cine crezi că ar mai trebui amintit?

Sinisa Mihajlovici, Mihajlovici, lovituri libere

Articol de Florin Dincă  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Loviturile libere sînt un factor important în fotbalul modern. Cine nu îşi doreşte să aibă în echipă un jucător pentru care o lovitură liberă de la 35 de metri este egală cu un penalty? GSP.RO îţi prezintă cei mai buni trei executanţi de lovituri libere din lume, dar şi cei mai buni trei din România. Cine crezi că ar mai trebui amintit?

DIN LUME

1. Sinişa Mihajlovici (FK Vojvodina, Steaua Roşie, AS Roma, Sampdoria, SS Lazio, Inter Milano)
Vezi hattrick-ul reuşit de Mihajlovici împotriva Sampdoriei  (video)
"Pentru mine distanţa nu a fost niciodată o problemă. De fapt, cu cît este mai departe de poartă lovitura liberă, cu atît o bat mai bine", aşa se descrie Sinişa Mihajlovici pe site-ul său oficial. Un non-conformist al fotbalului, acuzat mereu pentru rasism, sîrbul a fost în cariera sa un adevărat coşmar pentru portarii adverşi. Este unul dintre puţinii jucători care au reuşit un hattrick cu goluri marcate numai din lovituri libere.

2. David Beckham (Manchester, Preston North End, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan)
Vezi golul marcat de Beckham împotriva Greciei  (video)
Poate cel mai popular jucător de fotbal de pe planetă, David Beckham este şi el unul dintre maeştrii loviturilor libere. Superstarul britanic este un adevărat artist cu balonul. Chiar dacă nu are driblingul lui Lionel Messi sau cel al lui Cristiano Ronaldo, Beckham este capabil să trimită centrarea perfectă. Dacă nu înscrie din lovitură liberă, atunci el poate trimite o pasă de zile de mari. A reuşit să califice Anglia la Campionatul Mondial din 2002, graţie unei astfel de execuţii în meciul cu Grecia din preliminarii.

3. Juninho Pernambucano (Sport Recife, Vasco da Gama, Lyon, Al-Gharafa)
Vezi golul marcat de Juninho împotriva lui Ajaccio  (video)
Un talent desăvîrşit al fotbalului brazilian, Juninho Pernambucano este cunoscut pentru stilul inedit în care execută loviturile libere. După ce o loveşte, mingea nu se învîrte deloc în aer, făcînd ca traiectoria acesteia să fie foarte greu de anticipat. A reuşit cîteva goluri de la distanţe remarcabile, de peste 35 de metri. A marcat pentru Lyon un gol de senzaţie în 2006, trimiţînd mingea în poarta celor de la Ajaccio de la 41 de metri.

 

DIN ROMÂNIA

1. Claudiu Niculescu (Dinamo)
Vezi golul marcat de Niculescu contra Stelei  (video)
Dinamovistul este unul dintre cei mai buni executanţi de faze fixe din România. Coechipierii săi caută mereu obţinerea unei lovituri libere în preajma careului advers pentru că şansele ca aceasta să se transforme în gol sînt foarte mari. Ultima reuşită într-un meci oficial a venit chiar în derby-ul cu Steaua, cînd a reuşit să egaleze în ultimele minute în Ghencea.

2. Juliano Spadacio (Rapid)
Vezi golul marcat de Spadacio cu Poli Iaşi   (video)
Brazilianul Rapidului şi-a salvat mereu echipa în sezonul trecut, dar şi în cel actual. Al treilea golgeter al campionatului trecut este şi un specialist al fazelor fixe. Ultima sa capodoberă datează din prima etapă a actualului sezon, cînd l-a învins pe Brăneţ de la marginea careului.

3. Stanislav Genchev (FC Vaslui)
Vezi golul marcat de Genchev contra celor de la Gaz Metan  (video)
Bulgarul de la mijlocul terenului al Vasluiului are o serie de execuţii de zile mari. Şutul său puternic îl face o soluţie perfectă pentru loviturile libere de la peste 30 de metri. Acest lucru s-a văzut şi în prima etapă, cînd mijlocaşul moldovenilor a reluat în plasă din lovitură liberă în meciul contra celor de la Gaz Metan Mediaş.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.