Liga 1

Şansa lui Rusici

Articol de Adrian Bucur  —  vineri, 21 august 2009

Slovenul e refăcut după accidentare şi vrea să-i arate "Moţului" că se poate baza pe el chiar de la derby-ul cu Unirea Urziceni

Poli are probleme în atac, unde Sabău poate miza doar pe Gigel Bucur şi pe Magera. Goga e în revenire, iar Mansour e în continuare accidentat. Claudiu Ionescu, folosit şi în avamposturi, se simte mai bine ca mijlocaş ofensiv.

În aceste condiţii, slovenul Dejan Rusici, omul ce făcea senzaţie în amicalele din iarnă, simte că are o şansă în plus să joace. Ieri, atacantul a anunţat că e pregătit să joace, chiar de sîmbătă, cînd Poli se bate cu campioana, Unirea Urziceni, pe terenul acesteia. "Mă simt ca atunci cînd m-am apucat de fotbal. Sînt plin de emoţie şi aştept să joc din nou. Trebuie să fiu foarte atent însă, să nu mă arunc cu capul înainte şi apoi să am alt gen de probleme după această pauză. Cred că la început voi juca pe finalurile de meci", a explicat Rusici, care spune că este apt pentru confruntarea cu Urziceni. "Eu sînt apt de joc, dar totul va depinde de antrenor. Am văzut că se procedează foarte bine şi cu Goga după necazul său. A jucat puţin la început ca să se reacomodeze cu efortul, cred că ar fi cea mai bună tactic şi pentru mine", a completat atacantul din Slovenia, care a jucat ultima dată ca titular pe 8 martie, în partida cu Pandurii.

Lovit la antrenament
Coşmarul a început pentru Rusici în urmă cu un an şi jumătate, după ce într-un meci amical cu Poli II, Mera a făcut o alunecare întîrziată şi l-a lovit serios la gleznă pe atacantul sloven. A urmat o pauză lungă, iar de atunci Rusici nu s-a mai regăsit. În urmă cu aproximativ şase luni a urmat o accidentare şi mai dură la spate. Jucătorul s-a antrenat şi a jucat cu dureri puternice, dar în luna mai nu a mai suportat şi a mers la Stuttgart pentru tratament.

Tratat la Stuttgart
Atacantul lui Poli şi-a descoperit problemele la spate după un control amănunţit. "Mă durea foarte tare spatele şi nu ştiam de ce. S-a descoperit că discul este prea subţire şi ajunsese să se frece de os. Este o accidentare neobişnuită, sufeream mult şi nu mai doream să joc aşa pentru că la bătrîneţe îmi doresc să îmi pot ţine nepoţii în braţe. Riscam foarte mult, dar am făcut un tratament la Stuttgart, iar acum nu mai simt nimic. Sper să nu am probleme nici în perioada următoare", a anunţat Rusici.

"Cu Stuttgart s-a văzut că avem nevoie de un atacant, care să poată să ţină mingea şi, în acelaşi timp, să aibă viteză"
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Poli

"A fost groaznic. Meciul cu Şahtior l-am urmărit pe internet, iar cel cu Stuttgart din tribună. Tremuram că nu îmi pot ajuta echipa"
Dejan Rusici, atacant Poli

11 goluri a înscris Rusici pentru Poli în 42 de partide

3 luni  a stat atacantul la Stuttgart după accidentarea la spate

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.