Liga 1

CHINUL lui Tănase

Cristi Tanase

Articol de Dan Udrea  —  sâmbătă, 22 august 2009

Staff-ul medical i-a comunicat lui Bergodi că nu-l poate folosi pe piteştean nici în returul cu St. Patrick's, nici în derby-ul cu Dinamo din cauza problemelor de refacere. Mijlocaşul va fi apt abia peste 3 săptămîni

Debutul lui Cristi Tănase la Steaua se amînă. Gigi Becali spera să-l vadă pe teren chiar la turul cu St. Patrick's, Bergodi trăgea nădejde să-l folosească măcar cîteva minute la retur pentru a-l titulariza apoi în derbyul cu Dinamo, de pe 30 august, însă mijlocaşul nu poate intra deocamdată la joc.

Motivul? El încă suferă de pe urma rupturii musculare cu care s-a ales în finalul sezonului trecut. Surse din Ghencea povestesc că membrii staff-ului stelist s-au crucit cînd Tănase le-a povestit ce medicataţie a primit la Piteşti după accidentare. "N-a fost tratat cu atenţia cuvenită. Pe muşchi i-a rămas o cicatrice foarte urîtă şi dacă-l forţăm e posibil să recidiveze ruptura! Mai are nevoie de încă trei săptămîni să fie pus pe picioare", i-a transmis lui Bergodi medicul roş-albaştrilor.

"Mă doare!"
De altfel, Tănase a cedat la unul dintre antrenamente din această săptămînă. "Nu pot, mă doare!", s-a plîns mijlocaşul în momentul în care a fost solicitat mai mult din punct de vedere fizic. Ieri, el s-a pregătit singur, la sala de forţă.

În aceste condiţii, debutul său în tricoul Stelei este anunţat abia la meciul din etapa a 6-a, pe 12 septembrie, atunci cînd roş-albaştrii se vor deplasa la Mediaş.


"Atunci cînd va revenit pe teren, Tănase va fi «creierul» echipei. O să vedeţi ce puternică va fi Steaua cu el!"
Gigi Becali, patron Steaua

14 zile de antrenament a făcut Tănase de cînd a venit la Steaua

2 luni şi 10 zile au trecut de la ruptura musculară pe care a suferit-o piteşteanul

1,8 milioane de euro a plătit Gigi Becali pentru coproprietatea asupra mijlocaşului

ALTE CAZURI
Oli s-a plîns de Cristocea
Staff-ul medical al Stelei a mai avut de rezolvat o situaţie similară celei a lui Tănase. Cristocea, transferat în ianuarie 2006 de roş-albaştri, a suferit des rupturi, întinderi sau contracturi musculare în următorii doi ani. Olăroiu a explicat la vremea respectivă: "Cristocea a venit de la Farul avînd pe muşchi o cicatrice netratată. S-a refăcut prost acolo şi acum trage ponoasele".

Mazilu a făcut 6 rupturi!
Un caz asemănător cu cel al lui Tănase l-a avut în prim-plan pe Ionuţ Mazilu. Rapid l-a transferat de la Sportul acum 3 ani, atacantul venind cu o cicatrice pe muşchi, netratată corespunzător de medicii de la Sportul. Ce s-a întîmplat? Rapid l-a folosit aproape imediat, motiv pentru care Mazilu a suferit nu mai puţin de 6 rupturi sau întinderi musculare în decurs de doi ani!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.