Liga 1

Cătălin Straton, protejatul lui Dani Coman

Catalin Straton

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cătălin Straton, titularul din poarta Rapidului, are 19 ani, a fost crescut de portarul "naţionalei" Dani Coman şi promovat de Viorel Hizo

Dolha, Lobonţ, Coman, Straton. Ultimul a ajuns goalkeeperul numărul 1 de la Rapid, înaintea lui Andrei Marinescu. E cel mai tînăr portar din Liga I şi a bifat deja două partide în tricoul vişniu, ambele cîştigate: 4-1 cu Poli Iaşi şi 2-0 cu Alba Iulia. "Incredibil cum arată ăsta mic! Uitaţi-vă cum stă echipamentul pe el, parc-ar fi un copil îmbrăcat în costul de Spiderman!", se mirau spectatorii cînd l-au văzut prima dată pe Giuleşti.

Cătălin Straton e de mic la Rapid şi a ajuns într-un an din rezervă la "satelit", în Liga a III-a, titular în primul eşalon. "E un băiat la locul lui, civilizat, care a avut o copilărie grea, cu părinţi despărţiţi, cu probleme multe", povestesc colegii lui. "A avut mare noroc cu Coman, care l-a ajutat enorm", zic apropiaţii. Goalkeeperul "naţionalei" l-a ajutat cu sfaturi şi cu bani şi chiar s-au antrenat împreună în perioada în care Dani fusese retrogradat de conducere la Rapid II. Antrenorii povestesc că Straton făcea totul ca să-l imite pe idolul lui: "Cînd scotea cîte o minge, la antrenamente sau în meciuri, Cătă striga «Apără Dani Coomaaan!»".

"Coman mă sună înaintea meciurilor, îmi zice să fiu calm şi să fac ce e de făcut, fără să mă dau în spectacol, cum mai face el cîteodată"
Cătălin Straton, portar Rapid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.