Liga 1

Marcă înregistrată

Eugen Baciu, Baciu, Steaua

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Steaua s-a impus din nou în repriza secundă, după 45 de minute mediocre, la fel cum o făcuse şi cu Ujpest, Ceahlăul şi Saint Patrick's

Bergodi e parolist. Italianul a trimis pe teren la Galaţi o formaţie stelistă cu Iacob şi Ninu printre titulari. Alături de deja "veteranii" Ionescu şi Tudose, dar şi de mult mai titraţii Petre Marin şi  Zapata. Însă Steaua nu a fost aluatul pe care tehnicianul din Peninsulă şi l-ar fi dorit. "Verzii" stelişti au alcătuit un angrenaj care scîrţîie, desele nesincronizări dintre Tudose şi Baciu sau Szekely şi Ninu enervîndu-l la culme pe Bergodi. Practic, primul sfert de oră a fost un duel orb, între două formaţii care nu şi-au găsit cadenţa.

Zero Steaua
Trupa din Ghencea a semănat leit cu cea din prima repriză cu Saint Patrick's. Zero realizări, zero şuturi pe poartă. Gălăţenii s-au temut la început, dar au prins curaj cînd au văzut că în faţa lor au doar nişte umbre cu emblema Stelei.

Prima situaţie uriaşă de gol a venit în minutul 27, dar reluarea pe spate a lui Matei a trecut razant cu bara. Faza din minutul 38 îl va bîntui nopţi multe pe Munteanu. Vîrful gălăţenilor, Marius Matei, a făcut 5.000 de spectatori să se programeze la Cardiologie, după ce a trimis pe lîngă poartă din şase metri, avînd toată poarta goală în faţă.

Trezirea
La reluare, muştruluiala lui Bergodi a dat roade. Petre Marin a dat o pasă de 35 de metri, însă Szekely a trimis slab (52). Cinci minute mai tîrziu, Paraschiv a fost blocat excelent de Zapata, pentru ca în minutul 59 un contraatac fulger al steliştilor purtat de Andrei Ionescu şi finalizat de Surdu să aducă delirul pe banca oaspeţilor. Rămaşi în 10, steliştii au stat la cutie pe final, mulţumindu-se să apere rezultatul. Trei puncte care dau moral oamenilor lui Bergodi în aşteptarea duminicii în care urmează "derby de România" Steaua - Dinamo.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.