Tenis

Careu pentru US Open

Roger Federer

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Primii patru jucători ai lumii aşteaptă diferit ultimul turneu de Mare Şlem al anului

1. Roger Federer
Gemenele Charlene şi Myla au împlinit o lună, iar tăticul, cu victoria de la Cincinnati, a dovedit că tenisul rămîne pe un loc foarte sus în lista de priorităţi. Deşi a călătorit cu familia, soţia elveţianului nu a apărut în tribună nici la Toronto, nici la Cincinnati. "Mirka s-a dovedit grozavă pe durata sarcinii. Şi acum e la fel. Îi simt sprijinul. Mă lasă să-mi simt mintea liberă şi să pot face ceea ce ştiu mai bine", a spus Roger.

2. Andy Murray
După Nadal şi Federer, şi-a asigurat deja locul pentru Turneul Campionilor, găzduit de Londra între 22 şi 29 noiembrie. Scoţianul crede că la finalul anului s-ar putea da o bătălie aprigă pentru poziţia de lider mondial. Pînă acolo însă, Andy trebuie să-şi apere punctele de la US Open, unde anul trecut a ajuns în finală. "Federer şi Nadal sînt cei mai buni, aşa îi va reţine şi istoria. Dar mie îmi place să joc contra lor, e o mare provocare pentru mine", afirmă Muray.

3. Rafael Nadal
A făcut pauză două luni şi jumătate pentru a-şi trata şi odihni genunchii, apoi a jucat la Toronto ("sferturi") şi Cincinnati (semifinale). "Vom vedea cum voi fi din punct de vedere fizic pentru a juca meciuri de trei seturi din cinci. Am jucat şapte partide şi am cîştigat cinci, cred că e suficient. Mă simt mai pregătit pentru US Open decît mă aşteptam înainte de a veni în America", a explicat Rafa.

4. Novak Djokovici
Finalistul de la Cincinnati l-a angajat pe fostul jucător american Todd Martin, fără a renunţa însă la îndelungata colaborare cu Marian Vajda. "Voi lucra cu amîndoi. Todd a jucat multă vreme la nivel înalt, are multă experienţă. A venit deja cu cîteva idei despre ce pot îmbunătăţi şi abia aştept să le aplic", a mărturisit Nole.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.