Auto

Lecţii de pilotaj

Marius Novanc, Novanc, drive test

Articol de Valentin Damian  —  vineri, 28 august 2009

Marius Novanc, handbalistul Stelei, învaţă să conducă de la pilotul Claudiu David tocmai pe o maşină BMW Z4 de 3.5 litri şi 306 CP

Marius Novanc, handbalistul Stelei, iubeşte maşinile BMW. Recent, el s-a înscris la Şcoala de Pilotaj Defensiv Claudiu David. Primele lecţii alături de pilotul de raliuri le-a luat la Mangalia la bordul noului BMW Z4. Maşina a fost lansată în România în această vară, fiind unul dintre cele mai spectaculoase modele ale mărcii.

Roadster-ul lui Novanc avea un motor 3.5 i şi 306 CP. Novanc a mărturisit că "sînt complet îndrăgostit de ea. Am reuşit să scot performanţa maximă din caii putere BMW. Claudiu este un profesor bun, un coach adevărat". Handbalistul a mărturisit că prima lecţie pe care a luat-o a fost, de fapt, o regulă de bază. "<> Mulţi dintre noi nu o luăm în seamă. Maşina o poţi controla mult mai sigur cu ambele mîini. Nu e aşa cool, dar acesta e adevărul".

Apoi a învăţat ce înseamnă condusul defensiv (defensive driving). "Adică un condus preventiv. Să-ţi foloseşti corect comenziile maşinii, ceea ce înseamnă un consum redus de combustibil". O lecţie plăcută pentru Novanc la volanul unui Z4. Tot timpul aproape de şosea şi cu o poziţie de condus aproape de această dată de puntea spate a roadster-ului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.