Europa League

Dinamoviştii: "Nu ne mai opreşte NIMENI!"

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  sâmbătă, 29 august 2009

Dinamoviştii au prins aripi după calificarea istorică de la Liberec şi spun că nu sînt speriaţi de adversarii din grupa F a Europa League

Moralul roş-albilor a atins cote maxime după calificarea fabuloasă reuşită la Liberec, iar jucătorii sînt încrezători că pot depăşi performanţa din 2007, cînd s-au oprit în faţa Benficăi, în primăvara europeană.

"Hai, mă, că e bine. Ne-o dăm şi cu turcii, şi cu grecii. Dacă jucăm cum am făcut-o la Liberec, nu ne mai opreşte nimeni!", discutau fotbaliştii între ei imediat după ce, la coborîrea din avionul care i-a adus din Cehia, au aflat numele adversarilor din grupă: Panathinaikos, Galatasaray şi Sturm Graz.

"Absenţa fanilor poate fi fatală!"
Şefii sînt mai ponderaţi, dar admit că grupa este una accesibilă. Cea mai mare temere a lor este lipsa susţinerii fanilor la primele două partide de acasă, cu Panathinaikos şi cu Galatasaray. "Nu ştiu cum vom reuşi să depăşim acest impediment aproape fatal. Trebuie să ne jucăm şansa la calificare, băieţii au demonstrat că pot face lucruri mari", a zis Cornel Dinu. "Mai contează cu cine am căzut în grupă? Să nu uităm de unde am plecat şi unde am ajuns, jucătorii merită toate laudele, dar trebuie să continue pe aceeaşi linie ca la Liberec", a spus şi preşedintele Nicolae Badea.

"PAO e tare rău de tot!"
Ilie Dumitrescu, fost antrenor la Panthrakikos, o ştie bine pe Panathinaikos, despre care spune că este o adevărată forţă. "Chiar dacă a fost eliminată de Atletico Madrid din Champions League, PAO are echipă tare. S-a întărit cu Djibril Cisse şi Katsouranis. Îi mai are pe Karagounis, pe Gilberto Silva, care a fost la Arsenal, sau pe Salpigidis. Acasă e  greu de bătut, joacă pe stadionul Olimpic, iar atmosfera este extraordinară. Dinamo va avea viaţă grea", a zis Dumitrescu.

Dinamo, lider de audienţă
Partida senzaţională de la Liberec, transmisă în direct de Antena 1, a strîns o audienţă medie de 9,6 puncte de rating, mult peste restul meciurilor disputate de echipele româneşti. După încheierea partidei, emisiunea GSPTV PLUS, cu 1,2 rating, a făcut ca postul GSP TV să devină lider de piaţă în segmentul orar 24:00 - 24:30.

"Dinamo are o grupă destul de grea, dar se poate califica dacă va merge pe aceeaşi linie din returul cu Slovan. Adică disciplină, unitate şi să lupte cu destinul. Avem cam 40% şanse de calificare"
Cornel Dinu, administrator delegat

"Tragerea la sorţi a fost foarte bună. Noi şi Galatasaray avem cele mai mari şanse să trecem mai departe. Dinamo şi Sturm Graz încep cu şansa a doua"
Henk Ten Cate, antrenor Panathinaikos

"Mai contează cu cine am picat? Acum ne bucurăm pentru ce am reuşit cu Slovan, urmează Steaua, apoi avem timp să ne gîndim şi la grupe. Avem şanse la calificare"
Gabriel Tamaş, fundaş Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.