Liga 1

Cristiano Bergodi: "De 4 ani visez la acest derby"

Articol de Dan Udrea  —  duminică, 30 august 2009

Bergodi se află în faţa primului său duel Steaua-Dinamo, ţintă pe care şi-a fixat-o încă din 2005, cînd a semnat cu FC Naţional

Episodul 121 din seria confruntărilor Steaua-Dinamo este unul special pentru Cristiano Bergodi. Explicaţia? "Chiar de cînd am venit în România, acum patru ani, mă gîndeam la ziua în care voi fi pe banca tehnică în cel mai tare derby al Ligii I. Am emoţii, dar sînt obişnuit cu o asemenea atmosferă de cînd jucam în duelurile AS Roma - Lazio", a explicat antrenorul Stelei, care a fost timp de 7 sezoane fundaş central al lazialilor.

Au urmat garanţiile că vom urmări un meci-spectacol. "Sînt convins că va fi o atmosferă superbă în tribune şi mizez pe faptul că elevii mei vor face un meci mare. Toţi sîntem conectaţi la meci şi nu luăm în calcul decît victoria. Remiza nu este o opţiune!", a spus Bergodi.

"Oboseală în derby? Niciodată!"
Oboseala acumulată de Dinamo pe parcursul celor 120 de minute la Liberec şi starea de euforie de după calificare nu reprezintă un avantaj pentru stelişti, în viziunea tehnicianului italian. "Nu cred că dinamoviştii vor fi obosiţi, astea-s doar vorbe! Au jucători foarte valoroşi, care se vor autodepăşi în derby şi care ne-ar putea pune probleme. Oricum, nici noi nu vom fi mai prejos" a fost mesajul lui Bergodi, la care subscrie şi fundaşul stînga Petre Marin: "O să vedeţi că Dinamo va fi proaspătă, oboseala n-are ce căuta într-o asemenea confruntare. Toţi jucători îşi vor întrece limitele, aşa că nu-i subestimăm".

Cristiano Bergodi despre...

» grupa Stelei în Europa League:
"Avem şanse mari să ne calificăm. Este o grupă bunicică, nu sînt nume mari. Totuşi, mi-aş fi dorit să nimerim cu Lazio, nu cu Fenerbahce. Ar fi fost minunat să-mi întîlnesc echipa la care am evoluat atîta vreme".

» arbitrul Bergonzi:
"M-am amuzat şi eu cînd a zis Gigi Becali că Bergonzi a fost delegat pentru că este vărul meu. Avem un nume asemănător, dar nimic mai mult! Din cîte ştiu, este un arbitru bun, nu cred că vor fi probleme".

» duelul italian Bergodi-Bonetti:
"Nu va fi o confruntare între antrenori. Piesa se va juca pe gazon. Fotbaliştii sînt actorii, ei vor decide derby-ul. Noi, tehnicienii, avem un rol important în timpul săptămînii, prin maniera cu care conducem antrenamentele".

"Publicul va avea un rol important. Moralul nostru este fantastic atunci cînd îi avem şi pe suporteri de partea noastră"
Petre Marin, fundaş Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.