Liga 1

4 din 16!

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Doar un sfert dintre jucătorii transferaţi de CFR în ultimul an au dat satisfacţie şi au jucat constant în primul unsprezece: Alvaro Pereira, Yssouf Kone, Mara şi Alcantara

Apetitul angrosist al lui CFR Cluj pe piaţa de transferuri n-a produs o siestă liniştită pentru antrenorii care s-au perindat în ultimul an la echipă. Din vara lui 2008 pînă la începutul actualului sezon, CFR a transferat 16 fotbalişti. Doar 4 dintre jucători au confirmat pe deplin, Alvaro Pereira, Yssouf Kone, Bogdan Mara şi Hugo Alcantara, ultimii trei regăsindu-se şi în prezent în primul unsprezece.

Maurizio Trombetta a fost primul care şi-a exprimat nemulţumirea legată de campania de achiziţii. Italianul i-a marginalizat pe Alcantara, Prette sau Oberman, jucători aduşi la începutul sezonului trecut. În mandatul lui Uhrin lucrurile au stat încă şi mai prost. CFR i-a transferat pe Frangipane, Viana, Flores, Veljovici şi Mara. Primii patru au dezamăgit crunt, iar antrenorul ceh a răbufnit după plecarea sa de la Cluj. "În primul rînd era normal să fiu şi eu consultat cînd s-au făcut transferurile. Cu excepţia lui Dario Flores, restul jucătorilor nu pot juca în prima echipă", a răbufnit Uhrin.

Nici pentru Conceicao transferurile n-au fost cu noroc. Trică a plecat deja, Dică a jucat numai 8 minute, Peskovici şi Cabrera s-au accidentat în cantonament, iar Edimar şi Nei n-au arătat pînă în prezent că pot aduce un plus semnificativ în jocul feroviarilor.

Fără Alcantara!
Stoperul Hugo Alcantara nu va juca astăzi în confruntarea cu Gaz Metan Mediaş. Fundaşul a plecat acum o săptămînă în Brazilia pentru a fi alături de tatăl său, care are probleme de sănătate. Cel mai probabil, Conceicao va miza pe Mureşan şi pe Cadu, în centrul defensivei, cei doi evoluînd atît în Ştefan cel Mare, cît şi la returul cu FK Sarajevo.

5 milioane de euro a plătit CFR pentru cele 16 transferuri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.