Tenis

Marat Safin: "Acesta este sfîrşitul. Putea să fie mai bine, dar asta e"

Marat Safin

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 03 septembrie 2009

Marat Safin a terminat, ieri, ultimul turneu de Grand Slam din carieră după ce a fost eliminat în primul tur de austriacul Jurgen Melzer, scor 6-1, 4-6, 3-6, 4-6.

"Nu regret nimic şi nu îmi mai pasă de înfrîngeri. Am avut o carieră cu urcuşuri şi coborîşuri. Nu este uşor să te menţii pe primul loc. Uitându-mă în urmă sînt mulţumit şi chiar nu regret absolut nimic", a spus Marat Safin în presa britanică.

"Acum trebuie să îmi protejez sora. Nu este nici o persoană mai pasionată de sport decît ea", a continuat rusul.

Marat Safin a cîştigat ediţia din 2000 a US Open şi a devenit primul tenismen rus care a cîştigat turneul din America. A participat la 9 ediţii a US Open. Safin a cîştigat 413 meciuri în carieră şi a pierdut 260.

A fost numărul unu mondial timp de 9 săptămâni. A cîştigat 15 titluri în carieră, dintre care unul la US Open (în 2000) şi unul la Australian Open (în 2005). A cîştigat de două ori Cupa Davis cu echipa Rusiei, în 2002 şi 2006. 

"Nu am vorbit cu Marat, dar sînt convins că este foarte greu să joci ultmul turneu de Grand Slam din carieră încă din primul act. Cariera lui nu s-a încheiat încă.

Sper să joace acest sezon pînă la final. M-am antrenat mult cu el şi am jucat împreună în multe meciuri importante. Este o mare plăcere pentru mine să îl văd jucînd", a spus Roger Federer.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.