Preliminarii CM 2010

Pierduţi în marea albastră

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

700 de români au încercat să facă faţă unui stadion arhiplin


"România, România!", urlă din toţi rărunchii cîteva zeci de români, dotaţi din cap pînă în picioare cu steaguri şi fulare "tricolore". Francezii sînt relaxaţi, îi privesc cu un zîmbet în colţul gurii şi le arată multe degete la zero. Ai noştri nu stau pe gînduri şi le răspund cu un "Adio, les bleus!", care nu e deloc pe placul fanilor lui Henry şi compania.

Ai noştri huiduiţi. Şi Domenech la fel :)

În tribune, pîlcuri de români se zăreau timid printre zecile de mii de steaguri colorate în roşu, alb şi albastru fluturate de francezi. Apariţia echipelor e primită distinct. Urale pentru "cocoşi", huiduieli pentru ai noştri.

Elevii lui Răzvan ţin capul sus şi privirile lor arată determinare. Chivu îşi cheamă colegii la centru, apoi spre grupul nostru. "România, România!" se aude din nou mai bine decît "Allez, les bleus!".

Apoi, cînd impresionanta arenă s-a umplut, românii au fost "înghiţiţi" de marea de francezi, care au preluat controlul la cîntat. Deşi crainicul stadionului a făcut apel la fani pentru a se comporta civilizat, 75.000 de oameni au huiduit echipa noastră. Aceeaşi soartă a avut-o şi Domenech, un selecţioner contestat aprig de majoritatea covîrşitoare a suporterilor gazdelor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.