Nationala

Ionuţ Lupescu: "Vor să iasă aşa din criză!"

Articol de Marius Mărgărit  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Directorul general al FRF vede în criticile patronilor din Liga 1 doar tentativa acestora de a-și vinde jucătorii prin intermediul echipei naționale. El îl înțeapă indirect și pe Pițurcă: “Ce să înțeleg cînd zic că Răzvan nu le răspunde la telefoane? Că alții dinainte țineau cont de părerile lor?”


- Ionuţ, te aşteptai ca Răzvan Lucescu să fie atît de repede contestat?
- Nu, mai ales că pînă acum, din trei meciuri, n-a pierdut nici unul. Nu ştiu de ce şi acest 1-1 e văzut de unii ca un pas înapoi.

- Care crezi că e adevăratul motiv al nemulţumirii conducătorilor din Liga I?
- E criză financiară. Eu îi respect, chiar îi înţeleg că le e greu, dar nici nu poţi face asemenea presiuni ca să-ţi împingi jucătorii la echipa naţională, să le crească cota şi să poţi să-i vinzi. Aceste reacţii chiar mă fac să-mi pun altă întrebare.

Unii conducători de club au probabil senzaţia că «naționala» e ca o tarabă. Se înşală. Să-l lase pe Răzvan în pace, să-şi facă treaba pentru care este plătit"

"Nu e ca la cluburile lor"

- Care?
- Oare pînă acum chiar toţi selecţionerii răspundeau la telefoanele cconducătorilor ca să le facă pe plac? Dacă la cluburi ei aduc jucători, ei decid cine şi cum joacă, la echipa naţională nu e normal şi nici nu se poate întîmpla la fel.

- Ai vreo soluţie să-i temperezi pe aceşti conducători?
- După mine e foarte simplu. Voi, cei din presă, ar trebui să nu-i mai băgaţi atît de mult în seamă. Pe mine nici nu mă interesează ce spun ei. Dacă era vorba de păreri ale unor antrenori sau jucători ar fi fost altceva, dar despre tactică sau selecţie n-am ce să vorbesc cu investitorii. Echipele de club ce-au făcut cînd au jucat cu francezii. Nu-mi aduc aminte să fi scos nici măcar rezultate.

- Crezi că Răzvan va rezista?
- Sînt convins. Răzvan nu trebuie să-şi mai piardă timpul să le răspundă acestor conducători. El decide în privinţa selecţiei şi a tacticii. Asta trebuie să le fie clar la toţi!

"Răzvan face echipa în interesul naţional, nu al conducătorilor de club. S-a dus vremea în care se încercau şi poate se mai reuşeau unele lucruri. Au vorbit oameni care nu se pricep la fotbal"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.