Liga 1

Bobby Păunescu: "Steliştii m-au inspirat"

Articol de Cristian Otopeanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Regizorul Bobby Păunescu spune că determinarea fanilor Stelei l-a făcut să aleagă decorul roș-albastru în cea mai controversată scenă a filmului Francesca

Filmul "Francesca", al regizorului Bobby Păunescu, se află în centrul unui scandal, după ce pelicula a fost oprită la difuzare în Veneţia, anumite replici fiind considerate ofensatoare de către deputata Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini. Dialogul care a stîrnit controversa a fost filmat în bucătăria unui apartament din Bucureşti, pe fundal văzîndu-se numeroase însemne ale Stelei. Scenograful filmului, Mihai Dorobanţu, povesteşte: "Ca aproape orice bărbat, tatăl Francescăi este microbist. Şi ideea lui Bobby a fost că orice microbist trebuie să aibă colţişorul lui în apartament".

Gazeta l-a contactat ieri pe Bobby Păunescu. "Ţinînd cont de agresivitatea recentă a fanilor din Ghencea, mi s-a părut că asta inspiră energie, aşa cum este şi tatăl fetei, imaginat ca un stelist. Mama o sprijină pe Francesca să plece să lucreze în Italia. Părintele, care este uşor extremist şi se teme, se împotriveşte. Atunci dă el replicile care au stîrnit scandalul", a dezvăluit regizorul, care a împlinit chiar ieri 35 de ani.

Păunescu a dorit apoi să precizeze: "Eu am jucat la Dinamo cînd aveam 9 ani, la grupa lui Nelu Nunweiller. Tatăl meu ţine cu Craiova, unchiul meu e stelist. Eu nu am vreo simpatie anume, ba chiar mi-a dispărut interesul pentru fotbal în ultima vreme".


34 de zile au durat filmările la "Francesca", bugetul fiind de 700.000 de euro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.