Altele

Învinuit de bază

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Sorina Plăcintă l-a păstrat în funcţie pe directorul economic Paul Diaconu, unul dintre principalii învinuiţi în cazul Ridzi


De o săptămînă, Complexul Sportiv Naţional Bucureşti "Lia Manoliu" are un nou şef. Prin ordin al ministrului Sorina Plăcintă, Paul Diaconu a fost numit director coordonator al CSNB în locul lui Dinu George.

Paul Diaconu a devenit "celebru" în urma scandalului "2 Mai-Ridzi", prin care a fost prejudiciat bugetul MTS cu 800.000 de euro. În calitate de director general economic al ministerului, Diaconu a semnat toate contractele legate de organizarea evenimentelor de Ziua Tineretului. Acelaşi Paul Diaconu se numără printre cei patru învinuiţi principali de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în frunte cu Monica Iacob-Ridzi, persoane pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale.

Succesoarea lui Ridzi, Sorina Plăcintă, a cerut expres, pe 22 iulie, ca DNA să-i comunice numele angajaţilor MTS învinuiţi, pentru ca aceştia să fie suspendaţi imediat din funcţie. Suspendare care, ulterior, a rămas în aer! Pentru că Paul Diaconu a rămas în continuare în minister, mai mult, acum gestionînd cea mai mare bază sportivă din România. "Trebuia să se prezinte de luni la post, dar nu a venit pînă acum", a declarat ieri unul din angajaţii CSNB.

Audi-ul lui Ridzi
Directorul Dinu George a fost demis în urma unui control în care s-a constatat că plătise din banii complexului un avans pentru cumpărarea în leasing a unui autoturism Audi A4 cu dotări speciale: scaune din piele albă, DVD-uri în scaune. Maşina fusese comandată de Monica Ridzi. Directorul a fost obligat să returneze avansul din banii proprii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.