Superreportaje

Mesajul lui Fabbiani pentru rivalele CFR-ului:

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Convins ca echipa sa va iesi campioana, argentinianul poreclit Shrek e gata sa joace si pentru "nationala" Romaniei

Un interviu cu "Capcaunul" Fabbiani nu are nimic infricosator. Din contra. Vorbeste la fel cum joaca fotbal. Fiecare intrebare e preluata intii pe piept, mingiiata, imblinzita, pentru ca in final raspunsurile sa tisneasca asa cum o fac mingile din virful ghetei. E greu sa-i iei cuvintul, la fel cum e aproape imposibil sa-i iei balonul. Dribleaza la fel de bine si adversarii pe teren, si intrebarile despre relatia cu modelul argentinian Amalia Granata, cea care-i va naste fiul. Pentru Fabbiani, alfabetul pare ca s-a blocat in dreptul literei F. Fotbalul, femeile frumoase si familia, in orice ordine, sint cele trei slabiciuni ale lui "Shrek".

- Christian, ai venit la CFR de la Lanus. Clujul e lider acum in Romania, Lanus e pe primul loc in Argentina.
- Nu regret ca am venit aici. Simteam nevoia unui pas inainte in cariera. In plus, imi doream sa joc in Europa. Cine nu si-ar dori sa ajunga in Liga Campionilor? Spune-mi un fotbalist, de oriunde de pe globul asta, care sa nu vrea sa joace in cea mai tare competitie a cluburilor! Lanus merita sa cistige campionatul si vreau, la final, sa ne bucuram impreuna pentru titlu. Eu cu CFR, ei cu Lanus.

- Asta inseamna ca nu mai crezi ca titlul poate scapa CFR-ului?
- Nu, e imposibil. Nu avem cum sa mai pierdem locul 1. Mai ales ca de-acum depinde doar de noi. Avem cea mai buna echipa din campionat si pe zi ce trece lucrul acesta e tot mai evident. Seriozitatea, munca, valoarea, totul ne da dreptul sa credem ca nu mai putem fi opriti.

- Deci acestea sint secretele CFR-ului? Seriozitatea, munca? Celelalte echipe nu muncesc?
- Nu e doar asta. Normal ca si ceilalti muncesc, dar la noi, toti, conducerea, echipa tehnica, preparatorii fizici chiar, urmaresc acelasi scop, vorbim aceeasi limba, ca sa zic asa. Poate sintem singura echipa la care toate aceste aspecte conlucreaza perfect. si asta e important. E normal, ne asteptam sa si pierdem intr-un final, nu s-a nascut inca echipa care sa cistige tot. Sintem constienti ca va veni si ziua cind vom fi invinsi, e normal, dar important e sa raminem calmi chiar si la infringere. CFR are tot ce-i trebuie unei campioane.



- Daca vezi deja CFR-ul campioana, cine crezi ca e favorita la locul 2?
- Rapid. La bataie cu Urziceni.

- Te simti mai motivat in meciurile cu echipele bucurestene, Dinamo, Rapid, Steaua?
- Nu. Eu tratez la fel meciurile, indiferent ca e Rapid, Barcelona sau nationala Argentinei. Pentru mine toti adversarii sint la fel. Joc ceea ce stiu impotriva oricui.

- Rivalii vostri la titlu fac taraboi, spun ca sinteti ajutati meci de meci de catre arbitri. Ce zici?
- Toti au inceput sa loveasca in noi, pentru ca alta arma nu le-a ramas, in incercarea de a ne opri. Eu le-as spune atit: «Mai putina vorba, mai mult fotbal!»


Fabbiani (23 de ani) a mai jucat la Lanus (Argentina), CD Palestino (Chile) si Beitar Ierusalim (Israel). Pe cind juca in Chile, la CD Palestino, Fabbiani sarbatorea golurile punindu-si pe fata o masca ce infatisa personajul de animatie Shrek. De aici i se trage porecla


"Sint un jucator umil, linistit, care a trecut prin multe pentru a ajunge aici. Provin dintr-o familie numeroasa si imi e dificil departe de casa, singur. Am facut multe sacrificii din dragoste pentru fotbal. Poate oamenii gindesc «Uite-l si pe Fabbiani, a venit in Romania numai pentru bani!», dar se insala. Am venit pentru ca imi iubesc meseria, chiar daca sint departe de familie"


"A fost fault, fara nici un dubiu! Nu inteleg de ce atitea discutii! Nu avea voie sa ma traga de tricou si de umar in careu. Nu avea sens sa ma arunc la pamint, mai bine sutam la poarta, era in avantajul meu. Am cazut pentru ca am fost incomodat sa continui faza"

"De Romania am auzit prima data in '94, cind ne-ati eliminat de la Mondiale. stiu ca lui Hagi i se spunea «Maradona din Carpati», dar, cu tot respectul pentru el, cred ca Maradona e unul singur si inegalabil"
Fabbiani

"Fabbiani poate ajunge cel mai bun jucator strain care a evoluat vreodata in campionatul Romaniei. Dar pe adevaratul Fabbiani o sa-l vedeti in retur"
Ioan Andone

"Cred ca ar trebui sa ne gindim foarte serios sa-l naturalizam. Cu tot respectul pentru jucatorii nostri de la nationala, nu cred ca avem la ora actuala un atacant de calibrul lui Fabbiani"
MM Stoica


Jucator / De unde a venit / Cit a costat
1. Fabbiani (CFR) Lanus 1,5
2-4. Amorereinha (CFR) Estrela da Amadora 1
Vrsici (Poli TM) MSK Zilina 1
Golanski (Steaua) Korona Kielce 1
5. Elton (Steaua) Corinthians 0,95
* sumele sint exprimate in milioane euro



Fabbiani, care are un salariu anual de 300.000 de euro, a marcat de 6 ori in campionat pentru trupa lui Andone

Cadoul gsp pentru Fabbiani: un tricou cu figura lui Shrek imprimata pe piept
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.