Tenis

Uraganul Serena

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cea mai mică dintre surorile Williams a făcut show  la New York. Şi-a spart racheta, a înjurat un arbitru de linie şi a pierdut în semifinale

După uraganul Hanna de anul trecut, în 2009, la US Open, s-a dezlănţuit uraganul Serena. În semifinala cu Kim Clijsters ultimele minute au fost uluitoare. Scorul era 6-4, 6-5 şi 15-30 în favoarea belgiencei. Serena era la serviciu. La a doua minge de serviciu o arbitră de linie a strigat "greşeală de picior". Americanca a contestat, dar nu s-a putut abţine şi s-a îndreptat către cea care luase această decizie. Şi i-a adresat cîteva cuvinte ofensatoare. Microfoanele au prins următoarea frază: "Jur pe Dumnezeu că următoarea minge o să ţi-o servesc direct în gît". Scorul devenise 15-40 pentru dublă greşeală.

Arbitra de scaun Louise Engzell a vrut să afle ce s-a întîmplat. După ce a ascultat cele petrecute a luat decizia, în acord cu arbitrul principal al turneului, să-i dea un avertisment americancei pentru comportare nesportivă. Serena s-a aflat la a doua penalizare, după ce la finalul primului set şi-a spart racheta. Punctul pierdut fiind chiar punctul de meci.

"Nu am fost implicată niciodată în viaţa mea într-o ceartă, nu ştiu de ce s-a simţit ameninţată. Oricum nu-mi mai aduc aminte ce s-a întîmplat. A fost impuls de moment", a spus Serena după partidă. Kim a stat departe de tot ce s-a întîmplat. "Să primeşti o sancţiune de pierdere a punctului chiar la minge de meci e trist, dar astea sînt regulile", a spus belgianca.

Precedente
Regulamentul prevede şi o a treia măsură disciplinară în cazul unor abuzuri: descalificarea. Aşa li s-a întîmplat lui Andre Agassi, Anastasiei Rodionova şi Irinei Spîrlea. Agassi a fost eliminat în două rînduri, în 1996 şi '99. Românca Spîrlea este prima jucătoare din circuitul WTA care a fost descalificată. S-a întîmplat în 1996, la turneul de la Palermo, pentru limbaj agresiv adresat unui oficial. Rodionova a păţit-o acum doi ani, în turneul de la Cincinnati. Ea a aruncat o minge în direcţia unor spectatori care o susţineau pe adversara sa. Fără nici un alt avertisment, ea a fost descalificată.

"Sînt sigură că am comis o greşeală de picior. Trebuie să fi văzut ea ceva! Şi-a făcut meseria, nu pot s-o condamn pentru asta"
Serena Williams

11 titluri de Mare Şlem are în palmares Serena Williams

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.