Liga 1

Ce revenire!

Articol de Valentin Şchiopu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Beneficiind şi de schimbările inspirate ale lui Bergodi, roş-albaştrii au făcut o repriză secundă de vis

Steaua vrea să joace ca Barcelona, însă linia de clasament îi propune lui Bergodi mai degrabă ruleta rusească. Tiqui-taka e, de fapt, tic-tac, iar cucul de la palat trîmbiţează ceasul cel rău. Aseară, la Mediaş, mazurca lui Grzelak pe banda stîngă a început consistent, cu o lansare pentru Stancu şi un luft incredibil la 14 metri (3).

În plus, fanii roş-albaştrilor salutau şi ziua în care Bănel a ridicat capul din pămînt. Efort admirabil pentru mijlocaşul Stelei şi, în sfîrşit, clarviziune! Nicoliţă a recuperat la centrul terenului, a driblat lejer şi l-a deschis pe Stancu. Atacantul a scăpat singur cu Buchta, reluînd elegant în dreapta portarului (12) Vezi golul.

Forcingul Stelei s-a stins imediat. Noua perlă a Mediaşului, Pîrvulescu, i-a furat privirea lui Ninu, complet năucit de şarjele internaţionalului de tineret. Tătăruşanu a căzut în aceeaşi capcană, nereuşind să intervină la şutul pe colţul scurt la vinclu al numărului 22 de la Gaz Metan. Execuţie de clasă, 1-1 .

Final ucigaş
Mediaşul s-a prăvălit spre careul Stelei. Ionescu a pierdut uşor o minge, Bud a părut maşină de Formula 1 pe lîngă promenada de Băile Herculane a lui Ghionea (remember Kone!) şi a liftat mingea peste Tătăruşanu, căzut în genunchi (34) Steaua a revenit în joc după pauză, cu şansă şi cu ajutorul lui Szekely, jucătorul crucificat de Gigi. Mijlocaşul a executat o lovitură liberă de la marginea careului, zidul a deviat, iar banca oaspeţilor jubila din nou (53).

Finalul s-a jucat pe contre. Bergodi a întrerupt siesta lui Kapetanos. Italianul l-a schimbat pe discretul grec cu Surdu, în minutul 70, chiar înainte de perioada sa de hiperactivitate. Munteanu a prins plasa laterală pe contraatac, iar la cealaltă poartă Nicoliţă a reuşit o adevărată bijuterie, reluînd pe spate, la vinclu, centrarea lui Szekely (76). Acelaşi Szekely a făcut apoi 2-4, dar Bergodi trebuie să-i mulţumească în primul rînd lui Bănel!

ADVERSAR EUROPA LEAGUE
Sheriff e pe val
Adversari ai Stelei în Europa League, moldovenii de la Sheriff Tiraspol au cîştigat categoric duelul cu Viitorul Orhei, scor 3-0. Trupa antrenată de Leonid Kuciuk este pe locul 3, la 8 puncte distanţă de liderul Iskra Stali, dar cu 3 meciuri mai puţin disputate. Partida tur Steaua - Sheriff se va disputa joi, în Ghencea, cu începere de la ora 22:05.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.