Tenis

Del Potro: "Visul meu a devenit realitate"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Juan Martin del Potro a făcut ceea ce mulţi credeau că este imposibil: l-a învins în finala US Open pe Roger Federer în cinci seturi, 3-6, 7-6 (5), 4-6, 7-6 (4), 6-2. Acesta este primul US Open cîştigat de argentinian.

"Cînd eram întins pe teren, mi-au trecut multe prin minte. În primul rînd familia şi prietenii. Nu ştiu cum pot explica această victorie, era visul meu. Visul meu a devenit realitate. Merg acasă cu trofeul şi este cea mai frumoasă senzaţie pe care o puteam trăi în viaţa mea", a spus Juan Martin del Potro la finalul meciului.

A fost prima finală de cinci seturi la US Open, din 1999 cînd Andre Agassi a jucat cu Todd Martin şi cea mai mare înfrîngere din ultimul timp cînd numărul 6 l-a învins pe cîştigătorul a 15 titluri de Grand Slam şi numărul unu mondial. De asemenea aceasta a fost prima victorie a lui del Potro împotriva lui Federer din 7 meciuri.

"Am avut ghinion, iar jocul lui Juan Martin a fost extraordinar. Şi-a jucat fiecare şansă şi, la final, a fost mai bun. Cinci titluri au fost minunate, patru la fel, însă şase titluri ar fi fost un vis. Nu poţi să le ai pe toate. Am avut o vară extraordinară şi un turneu bun. Nu sînt dezamăgit pentru că am jucat bine la US Open. Am avut destule şanse să cîştig, dar nu am profitat de ele din păcate", a spus Roger Federer.

Del Potro a devenit al doilea argentinian care a cîştigat US Open după Guillermo Vilas, în 1977. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.