Liga Campionilor

Platini cere brigăzi de cinci arbitri în Liga Campionilor şi la EURO 2012

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Preşedintele UEFA, Michel Platini, speră ca din sezonul viitor al Ligii Campionilor să fie introduse brigăzile formate din cinci arbitri, apoi sistemul să fie folosit şi la Campionatul European din 2012, informează AFP.

Brigăzile compuse din cinci arbitri vor fi testate în actuala ediţie a Ligii Europa, iar Platini vrea ca acestea să fie prezente şi în Liga Campionilor, începând din sezonul viitor al competiţiei.

Preşedintele a explicat că sistemul nu va fi impus şi în campionatele interne, deoarece costurile sunt mai mari în comparaţie cu brigăzile formate din 3 arbitri.

"Numărul arbitrilor a crescut pentru ca fazele să fie observate mai bine. Nu o să fie totul perfect, pentru că altfel nu ar mai fi nimic de lucru pentru jurnalişti, comentatorii nu ar mai avea ce să zică şi vor fi mai puţine subiecte de conversaţie în bistrouri", a adăugat acesta.

Preşedintele UEFA a comentat şi situaţia Ucrainei, una dintre gazdele EURO 2012: "Situaţia s-a ameliorat. În Ucraina s-a trecut de la roşu la portocaliu. Vreau să felicit autorităţile pentru faptul că au găsit multe hoteluri, nu ştiu de unde, dar este bine. Acum ar fi şi mai bine dacă am trece de la portocaliu la verde". Decizia finală în privinţa Ucrainei va fi luată la 10-11 decembrie, când are loc o întâlnire a Comitetului Executiv al UEFA.

NewsIn

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.