Liga Campionilor

UEFA a adoptat sistemul de "fair play financiar". Află în ce constă!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Comitetul Executiv al UEFA a adoptat în unanimitate, principiul "fair play-ului financiar", care se referă la controlul gestiunii cluburilor, prin care se doreşte o stabilitate financiară a echipelor participante în cupele europene, informează AFP.

Principiul sistemului este că un club nu poate cheltui mai mulţi bani decât generează pentru a putea participa în competiţiile europene de fotbal. Fair play-ul financiar va fi pus în aplicare în cel mult trei ani, dar dacă era în vigoare sezoanele trecute ar fi putut provoca excluderea unor echipe precum Manchester United, Inter Milano, Chelsea sau Liverpool din Liga Campionilor, din cauza datoriilor mari.

Acesta a fost deja acceptat la 28 august, la Monaco, de către Comitetul Strategic al UEFA, dar şi de către cele peste 100 de grupări din Asociaţia Cluburilor Europene (ECA).

Preşedintele UEFA, Michel Platini, afirmase că începând din sezonul 2013-2014 cluburile pot fi sancţionate de către o comisie independentă, iar sancţiunile pot ajunge până la excluderea din cupele europene. În fruntea comisiei va fi fostul premier belgian, Jean-Luc Dehaene, a anunţat UEFA marţi.

Altfel, Gianni Infantino va deveni de la 1 octombrie secretar general al UEFA, în locul lui David Taylor, care va prelua conducerea unei noi structuri ce se va ocupa de operaţiunile comerciale.

NewsIn

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.