Liga 1

Medaliat

Articol de Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Şcoala de Antrenori vrea să-l premieze pe Florin Marin (56 de ani) pentru curajul de a nu scoate echipa de pe teren împotriva voinţei patronului, care l-a demis însă de la Ceahlăul

Preşedintele de onoare al clubului Ceahlăul, Gheorghe Ştefan, a intrat în istoria fotbalului mondial prin cea mai stranie demitere de antrenor. "Pinalti" l-a dat afară pe Florin Marin invocînd faptul că tehnicianul în vîrstă de 56 de ani i-a desconsiderat indicaţiile telefonice şi a refuzat să scoată echipa de pe teren. Ştefan a vrut să protesteze împotriva arbitrajului de la meciul de vineri, din deplasare, cu FC Braşov, pierdut de nemţeni cu 0-1, dintr-un penalty inexistent.

Mitică: "Cine plăteşte face ce vrea!"
În timp ce antrenorii au sărit în apărarea lui Florin Marin, pe care-l percep ca pe un erou pentru gestul său, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, îi ţine partea primarului oraşului Piatra-Neamţ. "Domne, peste tot în lume cine plăteşte face ce vrea! Ăsta este capitalismul. Ştefan s-a folosit de acest pretext, fiindcă n-avea motiv să-l dea afară pe Florin Marin, care promovase echipa în Liga 1. E o problemă de moralitate!".

Pentru acelaşi motiv, Gheorghe Ştefan l-a sancţionat şi pe directorul sportiv, Ioan Mironaş, care a fost retrogradat din funcţie timp de trei luni, perioadă în care îi va fi diminuat salariul cu 10%.

"Voi accepta cu mare plăcere premiul Federaţiei. Am acceptat să-mi reziliez amiabil contractul cu Ceahlăul şi sînt dispus să muncesc la orice nivel pînă în vară"
Florin Marin, fost antrenor la Ceahlăul

"I-am spus să scoată echipa de pe teren, n-a vrut, îl dau afară!"
Gheorghe Ştefan, preşedintele de onoare al Ceahlăului

"Mai sînt doi antrenori de senzaţie în campionatul nostru, pe care fac pariu că nu-i va prinde prima ninsoare în posturi"

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF

"Este o demitere hilară. România e ţara tuturor posibilităţilor. Simt că există un curent potrivnic antrenorilor români. Tot mai mulţi conducători caută tehnicieni străini"
Petre Grigoraş, antrenor Poli Iaşi

"Florin Marin nu a greşit absolut cu nimic. Aşa a gîndit el că e mai bine pentru Ceahlăul. Păcat că a plătit cu postul"
Marius Lăcătuş, antrenor fără angajament

"E incredibil ce se întîmplă în România. Dacă un antrenor e demis findcă nu vrea să încalce regulamentul înseamnă că am înnebunit cu toţii"
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul Galaţi

DECLARAŢIA ZILEI: MIRCEA RĂDULESCU, directorul Şcolii Federale de Antrenori
"Florin Marin a «murit» ca un martir. Îi vom acorda premiul fair-play pentru faptul că nu a scos echipa de pe teren, aşa cum i-a cerut patronul. Conducătorilor nu le prea plac antrenorii verticali"

5 mandate a adunat Florin Marin la Ceahlăul, perioadă în care a condus echipa în 80 de etape din în Liga 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.