Liga Campionilor

Află povestea incredibilă a vedetei de la FC Sevilla, Jesus Navas!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 16 septembrie 2009

Anunţat titular de presa spaniolă în partida cu Unirea Urziceni, Jesus Navas are o poveste atipică fotbalului de înalt nivel. Considerat unul dintre cei mai buni oameni ai lui Manolo Jimenez, poreclit de fani "La Joya" (Bijuteria), apreciat de specialişti, dar o apariţie constantă la Sevilla în ultimele 6 sezoane.

Lucru total neobişnuit, mai ales avînd în vedere că politica grupării de pe Ramon Sanchez Pizjuan i-a făcut disponibilo de-a lungul anilor pe fotbalişti ca Jose Antonio Reyes, Julio Baptista, Sergio Ramos, Christian Poulsen sau Enzo Maresca, vînduţi pentru zeci de milioane de euro. Nu, Navas nu continuă cu Sevilla pentru că nu are oferte. Motivul stă bine ascuns în viaţa personală a jucătorului în vîrstă de 23 de ani.

Îi e mereu dor de familie!

Jesus are o afecţiune ciudată, pentru care medicii folosesc multe cuvinte spre a o face înţeleasă. Este vorba despre dorul de casă, trăit într-o formă acutizată de fostul internaţional de tineret spaniol. Navas are atacuri de panică în momentele în care stă departe de familie un timp îndelungat, iar asta a stat atît în calea unui transfer la Chelsea în 2006, cît şi a numeroaselor încercări ale oficialilor federaţiei de la Madrid de a-l convinge să apară în naţională.

Fotbalistul a refuzat de fiecare dată, motivînd că nu vrea să păţească la fel ca la o acţiune a reprezentativei U21. Ce s-a întîmplat atunci? Navas a cerut să fie lăsat să plece de la Murcia, oraş aflat la două ore de Sevilla, pentru că nu mai putea suporta să fie departe de ai săi.

Atac de panică

Şi acesta nu a fost decît începutul, pentru că înaintea stagiunii 2005-2006, Navas a avut un atac de panică în cantonament, lucru repetat sistematic în perioadele în care trebuie să stea izolat de oamenii la care ţine.
Forma lui excelentă, cota foarte bună pe care o are în fotbalul spaniol şi constanţa de care dă dovadă sezon după sezon nu-i pot asigura decît un loc de titular la formaţia alături de care vrea să cîştige totul şi pe care timpul îl va impune ca simbol.

La 22.000.000 € este cotat Jesus Navas de site-ul transfermarkt.de

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.