Europa League

Ion Marin: "E o pîine de mîncat în apărarea lor"

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ion Marin i-a spionat pe austrieci şi a explicat punctele forte şi cele slabe ale adversarului de diseară

Secundul "cîinilor", Ion Marin, a urmărit live în week-end meciul Sturm Graz - LASK Linz (3-3). Adversara de mîine a condus cu 3-0 pînă în minutul 80, dar a fost egalată în final. Ce a observat "Săpăligă" în jocul austriecilor:

» "Sturm s-a jucat cu adversarul, dar antrenorul Franco Foda i-a schimbat la 3-0 pe toţi trei jucătorii din avanposturi. Este vorba de Muratovici, de mijlocaşul stînga, Beichler, care a dat şi gol, un mijlocaş foarte ofensiv, şi de Holzl, vîrf. Ei sînt şi cei mai buni din echipă. Iar adversarul celor din Graz a egalat, dar şi cu mult noroc".

» "Apărarea lui Sturm este punctul slab al echipei. Acolo e o pîine de mîncat!".

» "Atacul este mai bun ca apărarea. În echipă, de la mijloc în sus, sînt fotbalişti tehnici şi rapizi. Există un atacant de acest gen, Holzl, şi unul masiv, de forţă, Jantscher.

» "Nu trebuie să ne speriem, dar nici să fim «dilaila», adică să credem că-i batem doar cînd ne-or vedea tricourile! Cu mobilizare şi concentrare, putem să învingem".

Gabriel Tamaş, fundaş Dinamo
"1-0, 2-1, cît om bate, numai să batem! Ar trebui să dăm gol repede ca să crească încrederea în propriile forţe"

Dario Bonetti, antrenor Dinamo
"Le-am zis jucătorilor să se bată pentru fiecare minge, să lupte pentru ea, chiar şi după ce-o pierd. Şi să se ajute între ei, ca nişte colegi adevăraţi"

FLASH

"Cine joacă îşi face treaba"
Ousmane N'Doye crede că Dinamo nu trebuie să facă o tragedie din lipsa lui Marius Niculae în această seară: "Avem un meci foarte greu cu Sturm, dar cred că vom scoate un rezultat pozitiv. Nu ştiu cine joacă, cine nu. Dacă lipseşte Marius, altcineva va fi în locul lui şi îşi va face treaba, important este ca echipa să învingă. Ce-a fost cu Oţelul a trecut, noi sîntem cu gîndul acum doar la cum să-i batem pe austrieci".

"Scăpaţi de disco!"
Fostă glorie a roş-albilor, Ion Pîrcălab a criticat jocul şi atitudinea echipei: "Miracolele au ţinut o săptămînă, clasic pentru Dinamo. În plus, ne-a lăsat şi norocul. Îmi muşcam buzele de nervi cînd vedeam cum jucăm cu Oţelului. Sper să-şi schimbe mentalitatea la Graz, să scape de starea de disco! Să nu mai trateze adversarul superficial, să se mobilizeze! Va fi şi vina lui Bonetti dacă nu va reuşi să-şi trezească elevii". (Eduard Apostol)

Ultimele noutăţi

» Delegaţia dinamovistă a fost aşteptată ieri de cîţiva români, printre care şi un angajat al aeroportului din Graz, Carmel Oprea, care i-a rugat pe fotbaliştii lui Bonetti să-i dea autografe chiar pe un tricou cu sigla clubului.

» Fiecare jucător dinamovist a fost solicitat de cîţiva austrieci să dea autografe. "Nici o echipă care vine aici nu scapă, avem o colecţie întreagă de autografe" a fost explicaţia lor.

» Aseară, a ajuns la Graz, cu un avion privat, şi Cristi Borcea, care a ales să vină separat de echipă după înfrîngerea cu Oţelul.

» Antrenorul secund al echipei naţionale, Bogdan Stelea, a făcut şi el deplasarea cu dinamoviştii: "«Cîinii» resimt o presiune acasă, dar la Graz sper să facă o figură la fel de frumoasă ca la Liberec. În deplasare le poate fi mai simplu, pentru că echipa împotriva căreia joci îţi oferă spaţii mari, iar asta reprezintă un avantaj".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.