Superreportaje

O mare familie;)

Articol de Dan Udrea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mai mult de jumătate din membrii CCA au rude printre arbitrii activi, pentru care s-au implicat direct să fie protejaţi sau promovaţi


Iunie 2009. Comitetul Executiv votează în unanimitate ca din CCA să nu mai poată să facă parte nici o persoană care are rude în arbitraj. "Este o decizie care va schimba mult în bine arbitrajul românesc", au declarat atunci şefii FRF în frunte cu Mircea Sandu.

Septembrie 2009. La doar 3 luni distanţă, în componenţa nou formatei comisii mai mult de jumătate dintre membri, inclusiv preşedintele, încalcă grav ce s-a votat în iunie. Pe lîngă Vasile Avram, care are doi copii arbitri, alte 5 persoane au fii sau cumnaţi în rîndul arbitrilor sau observatorilor activi.

Tocmai de aceea, vicepreşedintele FRF, Patriţiu Abrudan, a ieşit la atac: "Vasile Avram a fost numit ilegal pentru că era în vigoare un regulament în care se spune clar că cei cu rude nu au ce căuta în CCA. S-a întîmplat exact invers faţă de ce am votat în urmă cu două luni. Cum naiba să te schimbi aşa dintr-o dată?".


Membrii CCA cu rude în arbitraj

Vasile Avram - Are doi băieţi arbitri în activitate: Marius (central, lotul A), Valentin (asistent, lotul B)
Constantin Gheorghe - Băiatul său, Sebastian, e asistent FIFA
Mircea Salomir - Fiul său, Marian, fost arbitru FIFA, e acum observator la Liga a II-a
Cornel Sorescu - Fiul său este arbitru FIFA la fotbal în sală
Cornel Fecioru - Cumnatul său, Bogdan Velicu, e asistent în lotul A
Nicolae Marodin - Băiatul său este asistent la nivelul Ligii a III-a

Ceilalţi membri ai CCA fără rude
Ioan Igna
Nicolae Grigorescu
Stan Prodan
Vasile Curt
Costin Toma


Cum s-au făcut intervenţiile


1. Vasile Avram
a fost acuzat în urmă cu mai mulţi ani, chiar de Mircea Sandu, că a intervenit la mai mulţi observatori pentru a-i ruga să le acorde note mari celor doi copii ai săi la diverse meciuri.

2. Vasile Avram
a schimbat regulamentul de activitate al arbitrilor imediat după numirea sa în funcţia de şef al CCA. A scos din regulament criteriul înălţimii, primul favorizat fiind chiar fiul său, Marius, care a fost acuzat că nu are mai mult de 1,70 metri, înălţimea minimă pentru a putea arbitra.

3. Vasile Avram
îşi va promova fiul, pe Marius, pe lista arbitrilor cu ecuson FIFA valabilă începînd de la 1 ianuarie 2010.

4. Constantin Gheorghe
a fost acuzat că a avut un rol determinant în promovarea succesivă a fiului său în lotul A şi apoi pe lista FIFA.

5. Cornel Fecioru,
unul dintre asistenţii din garda veche, acuzat de multe ori că făcea parte din arbitrii de casă ai Cooperativei lui Jean Pădureanu, a prous ca Ion Crăciunescu să nu fie acceptat în corpul observatorilor. Pe listă a intrat Vasile Avram.

6. Nicolae Marodin
e tatăl unui arbitru care nu şi-a luat testele fizice în vară, pe vremea vechii comisii. După instalarea lui Avram, el figurează că şi-a trecut testele.


"Îl stimez pe Mircea Sandu, dar acum a greşit şi nu pot să tac. I-am zis că nu e normal ce se întîmplă şi mi-a replicat că e criză, de asta s-a luat decizia numirii imediate a lui Avram"
Patriţiu Abrudan, vicepreşedinte FRF

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.