Liga 1

Unii cu ocaziile, alţii cu golurile

Articol de Marius Tuhuţ  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Braşovenii au ratat exasperant, iar Dubarbier şi Cadu au punctat pentru o victorie care îi păstrează scaunul lui Conceicao


Prin victoria, 2-0, cu FC Copenhaga, din Europa League, Antonio Conceicao a mai cîştigat puţin din răbdarea şefilor. Pentru tehnicianul "feroviarilor" examenul continuităţii îl reprezintă însă campionatul.

Fără Yssouf Kone accidentat, atacul clujenilor n-a avut consistenţă şi braşovenii au taxat lipsa de incisivitate a gazdelor, ameninţînd primii tabela prin Zaharia (6) şi Ilyeş (8). Prima ocazie la poarta lui Dani Coman a venit dintr-o fază fixă, specialitatea casei la CFR: centrare Deac, "cap" Traore peste (15). Hadnagy (19) a mai dat o dată fiori, şi contrar cursului jocului clujenii au deschis scorul. Dubarbier, lansat perfect de Traore, l-a lăsat pe drum pe Rui Duarte şi l-a executat pe Coman (23). Alcantara (28) a făcut dreptate, cînd a deviat în proprie poartă centrarea lui Duarte, dar căpitanul clujenilor, Cadu, a taxat bucuria braşovenilor, "cap" la centrarea lui Deac pentru 2-1.

Pentru a rămîne lideri în clasament, braşovenii s-au avîntat în atac în partea secundă, dar şutul lui Munteanu (59), devierea lui Hadnagy (60) şi reluarea lui Sburlea (70) nu l-au bătut pe Nuno. "Feroviarii" s-au închis bine pînă în final şi au luat 3 puncte preţioase pentru liniştea lui Conceicao.     

Peralta forfait
Mijlocaşul de creaţie al clujenilor, Sixto Peralta (30 de ani), nu a fost trecut nici măcar rezervă la partida cu braşovenii. "Peralta nu a putut juca pentru că a simţit dureri musculare după partida cu Copenhaga şi am decis să nu riscăm deloc", a explicat Toni Conceicao. Lipsa argentinianului l-a determinat pe tehnicianul clujenilor să schimbe radical sistemul de joc, evoluînd cu două vîrfuri autentice, Traore şi Nei, în locul obişnuitului 4-1-4-1.


"A fost un joc foarte bun cu o echipă care s-a odihnit o săptămînă întreagă. Cu o astfel de atitudine, putem cîştiga multe meciuri şi în campionat"
Toni Conceicao, antrenor CFR Cluj

"Meritam mai mult, poate un egal. CFR are o echipă solidă, pragmatică, poate cea mai valoroasă din campionat, dar noi nu am fost cu nimic mai prejos"
Viorel Moldovan, antrenor FC Braşov


ŞTIRILE MECIULUI

Brazilianul Nei a fost aseară pentru prima dată titular în campionat. Atacantul transferat în această vară de "feroviari" a mai prins primul "11" în meciurile cu Sarajevo, din preliminariile Europa League

Braşovenii
l-au certat la pauză pe "centralul" Augustus Constantin pe motiv că le-ar fi împins de la spate pe gazde. Cel mai vehement a fost portarul Coman, dar şi antrenorul Viorel Moldovan. "Augustus trebuie înţeles cînd greşeşte fiindcă trece prin momente mai grele", a spus portarul echipei naţionale.

Iuliu Mureşan,
preşedinte CFR Cluj: "Este o victorie meritată, mi-a plăcut atitudinea din joc, avem nevoie de aşa ceva pentru rezultate mari în campionat"

"Este fantastic
ce pot face echipele din Provincie. Cu siguranţă, anul acesta mai poate triumfa încă o echipă din afara Bucureştiului şi asta va fi benefic pentru fotbalul românesc", a spus la finalul meciului Robert Ilyeş, căpitan FC Braşov.

35 de ani au trecut de la ultima victoria a brașovenilor în fa]a CFR-ului: 4-1, in 1974

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.