Nationala

Cociş reinventat

Articol de Radu Oprişan, Viorel Tudorache   —  marţi, 22 septembrie 2009

Mijlocaş ofensiv de meserie, "tricolorul" de 26 de ani este folosit de trei etape pe flancul drept al apărării lui Lokomotiv Moscova





În mandatul lui Răzvan Lucescu, Răzvan Cociş n-a prins deloc "naţionala" ca mijlocaş, dar n-ar fi exclus să o facă din postură de fundaş dreapta. "Tricolorul", folosit de fostul selecţioner, Victor Piţurcă, cam peste tot în linia mediană, a fost reprofilat de aproape o lună din mijlocaş cu valenţe ofensive în apărător.



 Nu este de conjunctură

Astfel, Cociş a devenit concurent cu Săpunaru şi Maftei. Antrenorul lui Lokomotiv Moscova, Yuri Semin, l-a folosit prima dată pe Cociş fundaş dreapta pe 29 august, la meciul de campionat, de pe teren propriu, cu Kuban Krasnodar.



"Nu e chestie de conjunctură, deoarece titularul postului de fundaş dreapta nu e accidentat sau suspendat. Pur şi simplu, antrenorul mi-a cerut asta fiindcă vrea să imprime un stil mai ofensiv echipei"

Răzvan Cociş, fundaş dreapta Lokomotiv Moscova

 

Lucescu îl va monitoriza

Răzvan Lucescu a aflat acest lucru, dar deocamdată nu ia în calcul convocarea acestuia pentru "dubla" cu Serbia (10 octombrie, Belgrad) şi Feroe (14 octombrie, Piatra-Neamţ). Selecţionerul trebuie să se convingă de faptul că nu este o situaţie conjuncturală. 



"Cociş este un jucător care trebuie luat în considerare, cu atît mai mult cu cît joacă pe un post nou. Noi îl monitorizaserăm ca mijlocaş"

DECLARAŢIA ZILEI: Bogdan Stelea, antrenor secund România





A marcat deja ca apărător

Debutul în noua ipostază a fost de bun augur pentru internaţionalul român, care a început ca titular şi a contribuit cu un gol la victoria echipei sale cu scorul de 4-1. Cociş n-a mai ieşit de atunci din echipă, consolidîndu-şi repede poziţia datorită evoluţilor apreciate avute şi în următoarele două partide în care a fost titularizat tot fundaş dreapta.



Cum şi aceste jocuri au fost cîştigate de Lokomotiv, ambele cu 1-0, împotriva lui Spartak Nalchik, respectiv FC Moscova, Cociş va începe, mai mult ca sigur, pe flancul drept al defensivei şi meciul de etapa viitoare cu Terek Groznîi, trupa românilor Florentin Petre, Mărgăritescu.   



10 meciuri a jucat Cociş la Lokomotiv Moscova în cele 22 de etape disputate în campionatul Rusiei



"Sună mai ciudat apărător, dar nu mi-e greu, fiindcă sînt polivalent. N-ar fi exclus să rămîn fundaş dreapta, dar nu mă gîndesc deocamdată să joc la "națională" pe acest post"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.