Tenis

Invazia română

Articol de Roxana Fleşeru   —  marţi, 22 septembrie 2009

Hănescu, Crivoi şi Copil intră azi în focurile turneului de la Bucureşti





Zi plină la BCR Open azi, trei români intră pe zgură. Unul dintre ei cu siguranţă va fi în turul al doilea. Nu sînt previziuni, ci doar faptul că Victor Crivoi şi Marius Copil se vor duela în al treilea meci al zilei de pe Central. Un jucător experimentat, care a explodat tîrziu şi care, la 28 de ani, se bucură de cea mai frumoasă perioadă a carierei sale contra unui puşti teribil plin de tupeu pe teren. În prima lui partidă de Cupă Davis, alături de Horia Tecău, i-a învins pe mai experimentaţii Marat Safin şi Dmitri Tursunov. "Mă simt în stare să fac faţă oricărui jucător din Top 50 sau 20", spunea în acest an Victor Crivoi, după ce l-a învins pe James Blake în turneul de la Roma.



Ziua de tenis se va încheia cu partida  favoritului principal Victor Hănescu. El îl va întîlni pe spaniolul Oscar Hernandez. Cei doi nu s-au mai înfruntat niciodată în circuitul ATP. Victor se află pentru a şasea oară la Bucureşti, el reuşind în 2007 să fie primul român care se califica în finală.





A  început Săptămîna de tenis

Cititorii Gazetei Sporturilor pot găsi de astăzi, la chioşcuri, cartea lui Ioan Chirilă "Ar fi fost prea frumos" dedicată foştilor mari tenismeni Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. Volumul a apărut pentru prima dată în 1972, înainte ca Năstase şi Ţiriac să dispute finala Cupei Davis cu SUA de la Bucureşti, al cărei film vă va fi oferit în premieră pe DVD în 29 septembrie.





PREGĂTIRE PENTRU HĂNESCU

Oscar Hernandez (foto), adversarul din primul tur al lui Victor Hănescu, s-a pregătit ieri pe unul dintre terenurile de antrenament ale Arenelor BNR. Spaniolul a început prin exersarea serviciilor, a voleelor, și a încheiat într-un mod inedit ținînd mingea pe rama rachetei. Hănescu nu va fi primul român pe care îl întîlnește Hernandez la București. În 2007, Andrei Pavel l-a învins pe iberic în două seturi: 7-5, 7-5





“EVENIMENT DE ȚINUTĂ“

Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, s-a afl at ieri la Arenele BNR. “Stau vizavi și am zis să arunc un ochi”, glumește el. “Nu, serios acum, îmi place să vin. E un eveniment cu o anume ținută și cred că toț trebuie să reînvățăm să apreciem asemenea lucruri. Să reînvățăm să fim civilizați. Tenisul e un sport elegant, de domni, plăcut de privit”. Oficialul COSR speră ca anul acesta Victor Hănescu să cîștige trofeul. “Ar fi frumos! Și ar mai fi frumos ca Pavel să treacă măcar un tur”, a adăugat Dobrescu.





ULTIMII PATRU

Ieri s-au stabilit la BCR Open și ultimii jucători care au acces pe tabloul principal, încheindu-se ultimul tur al califi cărilor. Celor 28 de jucători stabiliți li s-au alăturat și Volandri, Ventura, Riba și Silva.





A ÎNCEPUT SĂPTĂMÎNA DE TENIS

Cititorii Gazetei Sporturilor pot găsi de astăzi, la chioșcuri, cartea lui Ioan Chirilă “Ar fi fost prea frumos” dedicată foștilor mari tenismeni Ilie Năstase și Ion Țiriac. Volumul a apărut pentru prima dată în 1972, înainte ca Năstase și Țiriac să dispute finala Cupei Davis cu SUA de la București, al cărei film vă va fi oferit în premieră pe DVD în 29 septembrie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.