Tenis

Marius Copil, eliminat dramatic de Hidalgo la BCR Open!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tînăra speranţă a tenisului românesc, Marius Copil, a fost la un pas de o performanţă excelentă în această după-amiază, în turul 2 al turneului bucureştean BCR Open, unde românul a dat piept cu Ruben Ramirez-Hidalgo (Spania).

După un prim set pierdut fără drept de apel, scor 3-6, Copil a prins aripi în setul secund, la capătul unui punct psihologic care a adus aminte de US Openul din acest an.

La 2-0 în set pentru iberic, Copil a cîştigat un punct controversat pe serviciul adversarului, moment în care Hidalgo a început să vocifereze la adresa arbitrului, părînd dornic să încheie cît mai repede partida.

Doar 2 game-uri mai tîrziu, Hidalgo a avut nevoie de îngrijiri medicale, jocul său începînd de atunci să scadă în consistenţă de la punct la punct. Urmarea? Copil a reuşit breakul care a trimis meciul în tiebreak, unde puştiul de 18 ani s-a impus cu scorul de 7-3, fără mari probleme.

SETUL 3, ÎNCHEIAT DRAMATIC

Purtat de valul entuziasmului din tribune şi încurajat de reuşitele din ce în ce mai dese, Copil a jucat curajos în setul 3, pînă la scorul de 4-4.

În acele momente, Hidalgo avea probleme serioase pe propriul serviciu, dar Marius nu a forţat suficient şi s-a văzut pus într-o situaţie delicată în final: spaniolul a făcut break la 4-4 şi s-a apropiat decisiv de victorie, avînd şansă să tranşeze meciul pe propriul serviciu.

Deşi scorul în game a ajuns la 40-0, nimeni nu a putut anticipa finalul incendiar de joc! Copil a revenit cu 3 puncte consecutive, în condiţiile în care Hidalgo a jucat aproape întregul game într-un picior, problemele musculare împiedicîndu-l să evolueze la capacitate maximă.

Au urmat nu mai puţin de 3 mingi de meci pentru iberic, toate salvate in-extremis de Copil, care avea atunci certitudinea că un break i-ar aduce şi victoria în faţa unui adversar distrus din punct de vedere fizic.

Hidalgo n-a mai iertat la a 4-a minge de meci, încheind jocul după 3 ore şi 18 minute de tenis pasionant, dar presărat de greşeli, care ne-a arătat un Marius Copil extrem de promiţător pentru viitorul tenisului românesc.

"Am avut crampe la final şi asta m-a făcut să nu cîştig. Mi-a prins bine acest turneu şi mulţumesc oamenilor din tribune pentru sprijin, publicul a fost incredibil! Sper să ajung cît mai repede la un nivel înalt. Am jucat bine, aici e alt nivel, iar de săptămîna viitoare mă duc la un nou turneu, pe hard. Mi-a fost greu, însă trebuie să te obişnuieşti condiţiilor întotdeauna", a spus Copil după meci.


11 aşi a reuşit Marius Copil, în vreme ce Ramirez n-a dat nici unul!

67% a fost procentajul la primul serviciu al românului, faţă de 48% al adversarului

5 din 7 mingi de break a fructificat Copil, faţă de cele 2 mingi din 9 cîştigate de Ramirez-Hidalgo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.