Campionate

"Goian jalon"

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La debutul în Serie A, fostul fundaş stelist a fost printre cei mai slabi jucători ai lui Zenga, atrăgîndu-şi criticile presei italiene


Dorin Goian a dezamăgit la primul meci oficial în tricoul lui Palermo. Titularizat de Walter Zenga în centrul defensivei siciliene, în locul lui Bovo, fostul stelist a înotat miercuri. La propriu, pentru că "Barbera" a fost transformat într-un bazin de ploaia torenţială. Şi la figurat, pentru că "Goe" s-a mişcat greoi, a încasat repede un "galben" şi are partea sa de vină la golul lui Brighi.

"La debutul în Serie A, s-a nimerit cu doi clienţi răi, ca Totti şi Vucinici, şi e logic să sufere puţin", l-a caracterizat Gazzetta dello Sport", notîndu-l cu 5,5. Datasport (5) a fost acidă: "Decis şi furios, Goian a părut hilar cînd atacanţii Romei au accelerat ritmul".

Nici Sportmediaset nu l-a menajat: "Provine din şcoala românească de fotbal atît de dragă lui Zenga, dar a picat primul său examen important. A fost simplu jalon în calea slalomiştilor Totti şi Taddei. A rămas în joc graţie arbitrului Rocchi, ce l-a iertat de un al doilea "galben". Iar Tuttosport a conchis: "Debut slab. Zenga aştepta mai multă calitate şi, în schimb, Goian s-a lăsat surprins în destule ocazii".


CIFRELE LUI GOIAN
Dueluri / cîştigate: 10 / 5
Pase / reuşite: 23 / 14
Faulturi comise: 3
Faulturi suferite: 1
Şuturi: 0
Centrări: 0
Driblinguri: 0


“Pe Goian l-am trimis în teren ca să-i dau o pauză lui Bovo și ca să aibă jocuri în picioare. Nu poate fi util echipei dacă e inactiv. Trebuie să avem răbdare cu el și să  nu-l criticăm din start”
Walter Zenga, antrenor Palermo


"A avut cîteva pase hazardate, dar gigantul din Suceava a prins finalul pe teren. Deşi 90 de minute au părut cam multe pentru Goian, care a suferit cînd Roma a apăsat pe acceleraţie"
siciliainformazioni.com, agenţie de ştiri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.