Liga 1

Dumitru Dragomir: "Arbitrul a avut orbu' găinilor"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 28 septembrie 2009

Şeful Ligii, Dumitru Dragomir, acuză faza penalty-ului la Torje şi consideră că Abrudan s-a expus socializînd cu oficialii gazdelor şi cu Kovacs

- Domnule Dragomir, cum comentaţi acuzele lui Borcea vizavi de discuţia dintre Abrudan, cei de la Mediaş şi arbitru, înainte de meci?
- Supervizorul n-a procedat cum trebuia. N-are ce căuta să discute cu arbitrul înaintea meciului, pentru asta există observatorul de arbitri. Eu nu făceam o asemenea greşeală. Trebuia să stea retras, poate să vadă meciul cu ambii conducători. Abrudan este un om corect, integru, dar păcat de faptul că a lăsat loc de interpretări.

- Aţi văzut meciul, ştiţi de fazele litigioase ale întîlnirii?
- Arbitrul a greşit flagrant, «11 metri» şi din avion la Torje. Îl dădeai şi dacă aveai orbu' găinilor! Păi, unul dintre fundaşi l-a călcat pe picior pe dinamovist, iar altul i-a făcut bodycheck. Viciere de rezultat. De aceea stă Borcea la Viena pe medicamente, din cauza arbitrilor.

Ia parte roş-albilor

- Îl plîngeţi de milă pe Borcea?
- Adevărul este că în ultimii doi ani arbitrii i-au cam rupt pe ăştia de la Dinamo! «Cîinii» au pierdut un campionat pe mîna «fluieraşilor», există o campanie împotriva lui Dinamo.

- Da, dar Kovacs, de exemplu, spune că Torje a forţat, lăsîndu-şi piciorul în spate, şi prea s-a uitat repede spre el şi asistentul Popa, cerînd penalty!
- Da? Pentru asta l-aş sancţiona drastic pe Kovacs! Dacă vorbeşte aşa, înseamnă că o avea ceva pe suflet. Nici n-are diplomaţie. Putea să zică: «Da, domn'e, am greşit, îmi pare rău!». Şi nu-i mai reproşa nimeni nimic. Păi, piciorul ăla de care zice Kovacs e cel de sprijin, iar Torje s-a uitat la el să vadă dacă e sănătos la cap! Ce, îi era frică să nu-l hipnotizeze jucătorul? L-aş sancţiona aspru şi pe asistent, fiindcă a văzut bine faza şi n-a zic nimic.

Cum explică Istvan Kovacs fazele fierbinţi ale meciului:

1.
Scarlatache îl jenează în aer pe Bud în careul "cîinilor", în minutul 11, iar medieşenii au cerut penalty. "Jucătorul în alb, aflat în atac, aruncă o privire spre adversar, aşteptînd ca acesta, cel în roşu-alb, să-l atingă, să-l lovească. Nu se putea să dau «11 metri»", a explicat arbitrul din Carei.

2.
Faza care a dus la explozia de nervi a "cîinilor". În minutul 39, în interiorul careului ardelenilor, Markovici îl busculează pe Torje, descălţîndu-l. "Atacantul îşi lasă piciorul stîng în spate ca să fie atins de apărătorul gazdelor. Eu nu neg că a fost contact, dar unul minor, anticipat de jucătorul în roşu, forţat de el. Şi cum a fost atins, s-a uitat fix spre arbitru, cerînd penalty-ul!", a comentat Kovacs.

3.
Un contact în careul Mediaşului, în minutul 69, cînd Todea l-a împins discret pe Andrei Cristea. "Repet, există un contact, dar unul minor. În contextul jocului, n-ai cum să dai penalty la faza asta. Este un «umăr la umăr»", a spus ieri arbitrul întîlnirii.

Abrudan a văzut faze dubioase
Fost asistent FIFA, Patriţiu Abrudan a comentat fazele litigioase ale meciului: "Maniera generală de arbitraj a fost una permisivă. Eu nu dau note ca supervizor, observ generalităţi. Arbitrajul n-a fost părtinitor, i se poate imputa lui Kovacs că nu l-a sancţionat deloc pe Pîrvulescu, după două intrări mai tari. În rest, fazele au fost dubioase, interpretabile. Poate, poate zic, să fi fost penalty la Cristea în repriza secundă, dar nu e clar. Hai să-i lăsăm pe arbitri să judece situaţiile, nu vedeţi că se interpretează şi-un salut?!".

Bucurie în familie
Marcatorul golului victoriei cu Dinamo, Eric de Oliveira, a sărbătorit ieri cu familia. "Sînt foarte fericit că unchii mei au venit tocmai din Brazilia, pentru prima dată, să fie alături de mine. Lor le dedic golul pe care l-am înscris, mi-au purtat noroc", a zis mijlocaşul, care s-a pozat chiar pe gazon, după meci, cu familia sa, ce-l alintă "Eric-Ronaldinho". (Cosmin Prişcă)

Ultimele noutăţi:

» Dario Bonetti
a urmărit aseară derby-ul dintre AEK Atena şi Panathinaikos, pentru a vedea pe viu adversara lui Dinamo de joi, din grupa F a Europa League.

» Roş-albii a ajuns la un acord cu Gaz Metan pentru a avea prima opţiune de a-i cumpăra la iarnă pe atacantul Bud (24 de ani) şi mijlocaşul Pîrvulescu (21 de ani), contra sumei de un milion de euro.

» Cosmin Moţi:  "Am luat un gol aiurea, prostesc chiar. Cu echipele mici parcă intervine o relaxare. S-a simţit asta în jocul nostru pe final şi am plătit scump."

» Dinamo n-a avut nici un stoper pe bancă la partida cu Gaz Metan, Tamaş şi Grigore fiind în tribună, din cauza unei răceli. Cei doi îşi vor reveni pînă la meciul de joi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.