Liga Campionilor

Dan Petrescu: "Azi intrăm în istorie!"

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Petrescu vrea să cîştige prima dată un meci de Liga Campionilor jucat în România, la exact 14 ani de la precedentă performanţă, victoria Stelei cu Rangers (1-0)

- Domnule Petrescu, cum vedeţi meciul cu Stuttgart?
- E prima partidă pe care o jucăm în Liga Campionilor în România, fiindcă acasă nu putem spune că sîntem. Asta deşi cei de la Steaua ne-au primit bine şi ne-au asigurat toate condiţiile. Nu mai sîntem debutanţi, a trecut deja jocul cu Sevilla şi cred că de data asta ştim ce trebuie să facem ca să reuşim în competiţia asta.

- V-a dezamăgit echipa în Spania?
- Nu ne-am făcut de rîs cu Sevilla. Uitaţi-vă că ei au bătut tot după ce au jucat cu noi, şi numai 2-0, 3-0, 4-0.

- Aveţi surprize pentru nemţi?
- Pe nemţi nu i-a surprins nimeni în toată istoria lor. Stuttgart o să-şi facă jocul ei obişnuit, la asta mă aştept.

- Credeţi că meciul de marţi poate fi decisiv pentru calificarea în primăvara europeană?
- La sfîrşitul partidei voi putea să spun asta. Eu vreau unul dintre locurile 2-3, adică să mergem mai departe fie în Champions League, fie în Europa League. E un scop firesc, doar nu-şi propune cineva să termine pe locul 4 din 4!

"Am făcut ceva special, am schimbat mîncarea"

- Aţi făcut ceva special săptămîna asta?
- M-am gîndit că ar cam trebui să fac. Am zis "valoroşi sînt, mai experimentaţi sînt. Atunci cum să fac diferenţa?". Am luat în calcul şi să schimb meniul jucătorilor, să-i aşez cîte cinci în camere, după aceea să-i mut cîte unul. :) Trebuie să aduci o noutate înaintea unor asemenea dueluri. Avem nevoie de acel ceva care ne-a lipsit la Sevilla.

- Unirea a alergat mai mult decît Sevilla. Cît de important e asta?
- În fotbal depinzi de calitatea efortului. Dacă alergi, dar nu te prea întîlneşti cu mingea, atunci o faci degeaba. M-am uitat pe statistici şi am văzut că Apostol a fost în top 5 jucători ai primei etape din Ligă la kilometri parcurşi. Marţi seară vreau să-i văd că sprintează şi gîndesc!

"Am revenit cu plăcere în Ghencea, locul unde am crescut. Chiar mă uitam spre terenul pe care jucam cînd eram junior. Atunci era o iarbă varză, zgură, acum e sintetic. Sînt impresionat de condiţiile pe care le au tinerii de azi!"

"Am primit sfaturi de la Răzvan Lucescu şi de la Sabău, oameni care o cunosc bine pe Stuttgart. Dacă Unirea trece de nemţi, atunci va fi şi meritul lor!"
Dan Petrescu, antrenor Unirea Urziceni

"Unirea nu poate fi o surpriză pentru nimeni. Am văzut-o în meciul cu Sevilla şi mă aştept la o partidă extrem de dificilă"
Markus Babbel, antrenor Stuttgart

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.