Sporturi   •   Rugby   •   BAIA MARE CAMPIOANĂ!

Eugen Apjok: "Am crezut!"

Articol de Gazeta Sporturilor   —  marți, 29 septembrie 2009

Tehnicianul Eugen Apjok a luat-o de la zero în 2003, cînd echipa a fost desfiinţată de federaţie, aducînd după numai şase ani titlul la Baia Mare



Fost internaţional, cu 15 selecţii în prima reprezentativă a României, Eugen Apjok (37 de ani) a preluat echipa în 2003, cînd federaţia a desfiinţat vechiul Remin, după un imens scandal de dopaj. "Mi-a fost greu atunci să adun 15 jucători ca să evoluăm în prima etapă a din B. A trecut o veşnicie, acum sîntem campioni", a mărturisit tehnicianul, care face parte şi din staff-ul tehnic al naţionalei.



- Domnule Apjok, cînd v-aţi dat seama că Baia Mare poate lua titlul?

- Abia în primăvară am conştientizat acest lucru. Noi jucam din ce în ce mai bine şi, studiindu-ne adversarele, ne-am dat seama că se poate. Ne-am concentrat pe acest obiectiv şi l-am atins!



- Pînă la urmă este o surpriză acest titlu?


- Poate pentru cei din Bucureşti! Noi am fost încrezători şi am mers să cîştigăm acestă finală. Eram convinşi că putem da lovitura.



"BUDUŞAN ARE SÎNGE RECE"



- A fost inspiraţie cînd l-aţi desemnat pe Buduşan să execute lovitura de pedeapsă decisivă?

- Nu neapărat! Noi avem trei transformeri în echipă: Dimofte, Pop şi Buduşan. Dimofte era foarte obosit după efortul depus, Pop ieşise accidentat, iar Buduşan era cel mai proaspăt. Intrase abia în repriza secundă. Ştiam că are sînge rece în momentele decisive şi ne-a ieşit!



- Finalul a fost teribil. Cum l-aţi trăit?

- Am trecut de la agonie la extaz. Acum, la rece, pot să afirm că ultimele trei minute le-am jucat perfect. Am avut mingea, fără ca jocul să fie întrerupt, şi am cîştigat cu mult efort, dar şi cu stăpînire de sine, fiecare milimetru, pînă cînd am obţinut lovitura liberă care ne-a adus victoria.



MIRACOLUL



- Credeaţi cu 6 ani în urmă, cînd aţi creat această echipă, că veţi ajunge campioni?

- În nici un caz. Atunci, în 2003, aveam 31 de ani. Echipa era proaspăt înfiinţată după acel nefericit scandal de dopaj. Îmi făceam probleme că nu voi putea aduna jucători de-o echipă, cu care să evoluăm în prima etapă a Diviziei B.



- Ce viitor are această echipă?

- E clar: acum toţi vor fi cu ochii pe noi. Vor dori să ne învingă. Dar, deşi media noastră de vîrstă e scăzută, cred că am ajuns la o anumită maturitate şi valoare, care să ne permită să rămînem în frunte.



Bani de la autorităţi?

Clubul mizează pe autorităţile locale pentru recompensarea jucătorilor, posibilităţile financiare ale grupării campioane fiind limitate. "Aşteptăm acum să vedem ce vor hotărî Consiliul local şi cel judeţean pentru că am reuşit un rezultat notabil pentru Baia Mare şi pentru judeţul Maramureş. Noi ca şi club nu-i putem premia aşa cum ar merita. Sper ca, pînă la urmă, băieţii să fie mulţumiţi. Dar să nu credeţi că-i putem recompensa la nivelul fotbalului", a afirmat preşedintele Matei.



Ultimul "mohican"

O singură persoană din actualul lot are în palmares şi titlul de campion din 1990. Secundul Vasile Lucaci era atunci jucător. "În 1990 eram foarte tînăr şi am prins vreo şase meciuri în tot sezonul. Atunci s-a jucat după sistemul tur-retur. Acum a fost mult mai palpitant pentru că totul s-a decis în urma unui singur meci", a declarat antrenorul secund Vasile Lucaci.



Parcurs incredibil

CSM Ştiinţa a atins forma maximă la momentul oportun, încheind sezonul în stil de mare echipă, cu 8 victorii consecutive! Băimărenii au învins pe acest final de campionat de două ori Steaua, Dinamo şi Farul, celelalte echipe fiind RCM Timişoara şi Universitatea Cluj.



23 de ani
este media de vîrstă a echipei campioane, CSM Ştiinţa Baia Mare

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.